Ημέρα ασφαλούς Διαδικτύου.

Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 Γράφτηκε από τον/την Administrator

Στις 6/2/2018 με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ασφαλούς διαδικτύου πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας τρία βιωματικά εργαστήρια σε μαθητές και μαθήτριες της Α΄τάξης.

Η εκδήλωση συντονίστηκε από την υπεύθυνη του Γρ. Σχολ. Δραστηριοτήτων κα Σοφία Ευθυμιάδου και τους συνεργάτες του ΟΑΣΙΣ κο Χρήστο Κρυωνά, κοινωνικό λειτουργό και την κα Φανή Καραγκιόζη, Ψυχοπαιδαγωγό.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, για τον εθισμό, τους κινδύνους από την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των ψηφιακών εφαρμογών, για το cyber-bulling, πρακτικές πρόληψης, αποφυγή κινδύνων κατά την πλοήγηση. Μέσα από βιωματικές δράσεις, οι μαθητές διαπίστωσαν πως μια ανάρτηση στο διαδίκτυο, ακόμη κι αν σβήσεις κάτι, παραμένει, με αποτέλεσμα κακοπροαίρετοι να μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτό το υλικό.

Τέλος οι μαθητές και οι μαθήτριες συνειδητοποίησαν πως το διαδίκτυο δεν είναι η μοναδική τους διασκέδαση και πως πρέπει να διοχετεύουν τη δημιουργικότητά τους σε άλλους τρόπους.

                

Εμφανίσεις: 24