Βραδιά όπερας στο 1ο Γυμνάσιο Σερρών

Το 1ο Γυμνάσιο Σερρών είναι ένα σχολείο  ανοιχτό στην κοινωνία

Σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού της ΠΚΜ, η Περιφερειακή ενότητα Σερρών με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κων/νου Σπυρόπουλου οργάνωσε βραδιά όπερας   στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου Σερρών.  Mία παραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία συμμετείχε η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, δύο χορωδίες και εξαίρετοι λυρικοί τραγουδιστές.

Με ελεύθερη είσοδο στις 12 Ιουλίου και ώρα 9μμ, σε Live streaming απευθείας από το Φεστιβάλ Επταπυργίου οι Σερραίοι και Σερραίες παρακολούθησαν την Όπερα TOSCA του Puccini σε ένα μοναδικό σκηνικό που δημιουργούσε το υπέροχα φωταγωγημένο κτίριο του ιστορικού σχολείου μας. Χάρη στην τεχνολογία και την ψηφιακότητα, η Αναμετάδοση της όπερας έφερε σε επαφή τους λάτρεις του λυρικού θεάματος (και όχι μόνο) με ένα καστ εκλεκτών καλλιτεχνών!

Η τραγική ερωτική ιστορία (με πολιτικό φόντο) ξετυλίχτηκε στο 1ο Γυμνάσιο Σερρών, το βράδυ της 12ης Ιουλίου! Ήταν μία  μοναδική, όμορφη βραδιά για την πόλη των Σερρών! Ευχαριστούμε θερμά τον κόσμο που το μοιράστηκε μαζί μας! 

“Η Παιδεία ενός ανθρώπου διαμορφώνεται και έξω από τις σχολικές αίθουσες…το σχολείο αποτελεί τον κατεξοχήν φορέα πολιτισμού.(…) Ευχαριστούμε τον Ατιπεριφερειάρχη Σερρών κ.Σπυρόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ.Σιαμάγκα που στάθηκαν συνοδοιπόροι στο όραμα που θέσαμε τη χρονιά 2020-21” τόνισε στον χαιρετισμό της η  Βασιλική (Συλια)Ζέττα-Διευθύντρια τοτ 1ου Γυμνασίου.

Από το δελτίο τύπου της  Π.Ε Σερρών

“Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία, καθώς το σερραϊκό κοινό αγκάλιασε με την προσέλευσή του, την αξιόλογη αυτή πρωτοβουλία.
Αξιέπαινη ήταν η συμβολή του Δήμου Σερρών και ιδιαίτερα του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Δημήτρη Σιαμάγκα για την δωρεάν παραχώρηση του χώρου, καθώς και της Διευθύντριας του 1ου Γυμνασίου Σερρών κ. Σύλιας Ζέττα για την άριστη συνεργασία”.
Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: