Δράση Φιλαναγνωσίας-Υπαίθρια Βιβλιοθήκη 1ου Γυμνασίου Σερρών

ΧΑΡΙΖΩ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΗ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Μια ακόμη δράση εθελοντισμού και προσφοράς πραγματοποίησαν οι μαθητές/τριες του Α3 τμήματος του σχολείου μας, με την προτροπή και παρακίνηση της Διευθύντριας κ. Ζέττα Βασιλικής και τη συνδρομή του υποδιευθυντή κ.Μαδεμτζόγλου Ιωάννη την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 μευπεύθυνη καθηγήτρια τη φιλόλογο κ. Φώτη Κατερίνα.
Μένοντας πιστοί στο όραμα του σχολείου μας και στοχεύοντας πάντα στην επίτευξη δράσεων μέσα από τις οποίες οι μαθητές μας θα εμπεδώσουν και θα προωθήσουν πανανθρώπινες αξίες όπως ο εθελοντισμός και η ενεργός πολιτότητα/πολιτειότητα δεν ξεχάσαμε ακόμη και τις γιορτινές μέρες την υπαίθρια- δανειστική βιβλιοθήκη, του 1ου Γυμνασίου στην πλατεία Εμπορίου.
Οι μικροί μας μαθητές και μαθήτριες συγκέντρωσαν και χάρισαν πρόθυμα δικά τους αγαπημένα παιδικά βιβλία σκεπτόμενοι παιδιά και συμπολίτες μας, που δεν έχουν πρόσβαση σε βιβλία και με αυτά γέμισαν την υπαίθρια- δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου μας, δείχνοντας πως η ανιδιοτελής προσφορά και ο εθελοντισμός είναι από τα μεγαλύτερα δώρα στο συνάνθρωπο αλλά και στον ίδιο τον εαυτό μας.
Στο πνεύμα των Άγιων ημερών οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α3 συνέγραψαν με την καθοδήγηση της φιλολόγου κ. Φώτη Κατερίνας ομαδοσυνεργατικά  “Τα κάλαντα του 1ου Γυμνασίου”, στα οποία μιλούν για την αξία της προσφοράς . Τα τραγούδησαν με την καθοδήγηση της μουσικού του  σχολείου κ. Παπαδοπούλου Αρτέμιδος χαρίζοντας ζωντάνια και παιδική ζεστασιά στους περαστικούς.
Μια εθελοντική δράση όχι πρόσκαιρη και ευκαιριακή αλλά δράση που αποδεικνύει τη συνεχή υποστήριξη και τον συνεχή εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης μας αλλά κυρίως  το άνοιγμα του σχολείου μας στην κοινωνία.
Οι μαθητές  και μαθήτριες έψαλλαν τα πρωτότυπα κάλαντα που συνέθεσαν και μπορείτε να ακούσετε στο ΒΙΝΤΕΟ
Κάλαντα του 1ου Γυμνασίου
Καλήν εσπέρα άρχοντες
κι αν είναι ορισμός σας
βιβλία εμαζέψαμε
να μπουν στο σπιτικό σας.
Η γνώση είναι δύναμη
κι η προσφορά αξία
εμείς δεν λογαριάζουμε
καμιά βαριά θυσία.
Εφέραμε απ’ το σπίτι μας
βιβλία διαβασμένα
να διαβαστούνε κι από σας
και να μην παν χαμένα.
Κι αν τα διαβάσετε κι εσείς
στο τέλος Δεκεμβρίου
να τα επάτε πρόθυμα
πλατεία Εμπορίου.
Το κόσμημα που βρίσκεται
του 1ου Γυμνασίου
βιβλιοθήκη μαγική
για φίλους του βιβλίου.
Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: