Εγκαίνια Υπαίθριας Βιβλιοθήκης 1ου Γυμνασίου Σερρών

Μεσα σε αντίξοες συνθήκες με τη διαδικασία των προαγωγικών/απολυτηρίων εξετάσεων να ολοκληρώνεται την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α Γυμνασίου στις 11π.μ.  εγκαινίασαν την υπαίθρια βιβλιοθήκη του 1ου Γυμνασίου Σερρών στο παρκάκι της Πλατείας Εμπορίου. Με τη συνδρομή του Δήμου Σερρών, της ΚΕΔΗΣ Σερρών και των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών.
Η Διευθύντρια του σχολείου στηρίζοντας εμπράκτως και συνεχίζοντας την πρωτοβουλία των συναδέλφων Κατερίνα Φώτη-φιλόλογο, η οποία δεν υπηρετούσε φέτος όμως στο σχολείο και Γιάννη Μαδεμτζόγλου-Μαθηματικό και Υπο/ντή του 1ου Γυμνασίου, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι του προγράμματος “Νοιάζομαι και Δρω” το 2018-19 στο πλαίσιο του οποίου δημιουργήθηκαν οι υπαίθριες βιβλιοθήκες,   ολοκλήρωσε τη διαδικασία και έτσι μπορούμε να χαρούμε όλοι μαζί την Υπαίθρια βιβλιοθήκη του σχολείου μας!
Με την επιμέλεια της συναδέλφου των εικαστικών κ. Γιαννακούδη Μαρίας, η μαθήτρια Πρίφτη Ευαγγελία, Α4 φιλοτέχνησε την υπαίθρια βιβλιοθήκη μας που ευελπιστούμε να γεμίσει με βιβλία για όλους! Η συνάδελφος Μπαλικτσή Μαρία φιλόλογος η οποία μοιραζόταν  τη συνδιδασκαλία των 2 τμημάτων της Α΄ Γυμνασίου μαζί με τη Διευθύντρια συνέδραμε ουσιαστικά στην οργάνωση των δράσεων των εγκαινίων! Ευχαριστούμε επίσης τον άοκνο Γιάννη Πούλιο και τις εξαιρετικές συναδέλφισσες των νηπιαγωγείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα που χωρίς τη δική τους έμπρακτη αλληλοβοήθεια δεν θα φτάναμε στο τέλος!
Τα εγκαίνια της Υπαίθριας βιβλιοθήκης έγιναν από τον ίδιο τον Δήμαρχο Σερρών κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη και την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ κ. Παλάζη Χρυσάνθη, οι οποίοι έμειναν ενθουσιασμένοι από την προετοιμασία των μαθητών/τριών του σχολείου. Την εκδήλωση πλαισίωσε ο εκπαιδευτικός και εξαιρετικός συγγραφέας κ. Δίγκας  Γιάννης, ο οποίος αποδέχτηκε την πρόσκληση της Δ/ντριας και μίλησε στους μαθητές για τη σημασία του βιβλίου στη ζωή μας και την τέχνη της συγγραφής. Τα βιβλία μας ενώνουν!!
Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: