Εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 το 1ο Γυμνάσιο Σερρών με τον δέοντα σεβασμό τίμησε την επέτειο εξέγερσης των νέων του Πολυτεχνείου, οι οποίοι λειτουργούν ως διαχρονικά σύμβολα του αγώνα για την ελευθερία, την παιδεία και την ποιότητα της ζωής.

Η εκδήλωση που επιμελήθηκε ο εκπαιδευτικός κ. Κατιρτζόγλου Άνθιμος με τη συνδρομή της Μουσικού του σχολείου κ. Παπαδοπούλου Αρτέμιδος αναπτύχθηκε σε δυο μέρη. Αρχικά κατά τμήμα στις τάξεις και στη συνέχεια στον αύλειο χώρο του σχολείου, όπου όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν ένα θεατρικό δρώμενο που παρουσίασαν οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου.

Κλείνοντας την εκδήλωση η Διευθύντρια του σχολείου κ. Βασιλική Ζέττα ανέφερε στους μαθητές τα λόγια του Πανεπιστημιακού Δασκάλου Δημήτρη Μαρωνίτη στο τελευταίο μάθημα του πριν την αποπομπή του από τη χούντα, με την προτροπή να ακολουθήσουν το πρόταγμά του, και να εμπνευστούν από τον αγώνα των νέων φοιτητών.

Κρατήστε ξύπνιο το μυαλό σας στους σκοτεινούς καιρούς. Μ’ αυτό κυρίως θα πολεμήσετε τη βαναυσότητα της εξουσίας. – Μην απομονωθείτε. Με το λόγο, τη σιωπή και την πράξη σας σταθείτε πλάι σε κάποιον: στη μάνα σας, στον αδελφό ή στο φίλο σας, και προπαντός στα νεότερα παιδιά, που περιμένουν από σας να δουν αν θα τους φράξετε ή θα τους ανοίξετε το δρόμο της ελεύθερης αναπνοής. – Μη φοβάστε τους ανθρώπους που έχουν ρωμαλέα πάθη: όσους οργίζονται, πίνουν και αγαπούν. Πολεμάτε μόνο τους κάπηλους της ελληνοχριστιανικής ηθικολογίας. Απομονώστε όσους συνεχώς χαμογελούν, που όταν μιλούν δεν σας κοιτούν στα μάτια, κι όταν τους δίνετε το χέρι, δεν ξέρουν ή δε θέλουν να το σφίξουν. Ανάμεσά τους θα βρείτε τους χαφιέδες.

Σηκώστε με σεμνότητα το χρέος που σας ανήκει. Φανείτε εις μικρόν γενναίοι”.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον ηθοποιό του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών κ. Καρύδα Γιώργο για την άοκνη, εθελοντική και ουσιαστική συμβολή του στην εκδήλωση του σχολείου καθώς λειτούργησε ως εμψυχωτής των μαθητών μας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!

 

Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: