Ημέρα της Ευρώπης-Βίντεο μαθητών e-twinning

H Ημέρα της Ευρώπης στο 1ο Γυμνάσιο Σερρών τιμήθηκε με το ελληνόφωνο βίντεο του προγράμματος  e-Twinning, το οποίο υλοποιείται το σχολικό έτος 2022-23. Το βίντεο με το θεατρικό δρώμενο των μαθητών μας  δημιουργήθηκε για να προβληθεί σε  ειδική εσπερίδα στο συνεργαζόμενο  Γερμανικό σχολείο σχολείο μαζί με τη γερμανική εκδοχή του. 
Μπορείτε να δείτε το μαθητικό βίντεο  με το θεατρικό δρώμενο εδώ
Kάθε χρόνο στις 9 Μαΐου γιορτάζουμε την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη. Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν», με την οποία ο Ρομπέρ Σουμάν διατύπωσε την πρότασή του για μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, ικανή να κάνει τον πόλεμο μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνών αδιανόητο. Η πρόταση του Ρομπέρ Σουμάν θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στο 1ο Γυμνάσιο πιστεύουμε πως τα εκπαιδευτικά προγράμματα και μάλιστα τα ευρωπαϊκά καλλιεργούν την συνεργασία και ωθούν στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών
Συγχαρητήρια στους μαθητές, τις μαθήτριες και τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς κ. Βαρναλίδου Μαρία, κ. Φώτη Κατερίνα και  Κάπαλη Σοφία.
Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: