Με τη Σχεδία της Λογοτεχνίας

Την Παρασκευή 19/2/2021 στο 1ο Γυμνάσιο Σερρών είχαμε την χαρά και την τιμή να συνομιλήσουμε διαδικτυακά με τον γνωστό  συγγραφέα Χατζημωυσιάδη Παναγώτη  με τη διττή του ταυτότητα, του εκπαιδευτικού και του ακάματου εργάτη της γραφής. Λογοτέχνης που δεν αρκείται μόνο σε αυτό τον ρόλο, ανήκει στους διανοούμενους που τιμούν τον τίτλο τους και υπερασπίζονται μια λογοτεχνία που οφείλει και μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο. Κρατά από το διήγημα την πυκνότητα της γραφής, υιοθετεί από το μυθιστόρημα την αναλυτικότητα και την αφηγηματικότητά της και συνεχίζει να γράφει και διηγήματα και μυθιστορήματα. Γεννήθηκε στο Δυτικό Πέλλας όπου ζει και εργάζεται ως φιλόλογος στη Μέση εκπαίδευση. Έχουν κυκλοφορήσει τα βιβλία του «Τρεις μνήμες και δύο ζωές», Μεταίχμιο 2005, «Καλά μόνο να βρεις», Κέδρος 2006, «Το παραμύθι του ύπνου», Μεταίχμιο 2008, «Αστοχία υλικού» ,Μεταίχμιο 2010, «Ζώνη Πυρός», Μεταίχμιο 2014, «Η Ιδιωτική μου Αντωνυμία», Κίχλη 2018, «Έξοδα Νοσηλείας», Ένύπνιο 2020.

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Λογοτεχνίας και με στόχο την προώθηση της φιλαναγνωσίας στο σχολείο μας, ο συγγραφέας και εκπαιδευτικός Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης μοιράστηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες  του τμήματος Α1 ένα δικό του διήγημα και  τα όνειρά του για έναν καλύτερο κόσμο και μια κοινωνία λιγότερη άδικη. Προσηνής και φιλικός απάντησε πρόθυμα στις ερωτήσεις των μικρών μας μαθητών σχετικά με τη γραφή, τον ρόλο του ενεργού λογοτέχνη, την έμπνευση, τη γλώσσα, τη μνήμη και το αναγνωστικό κοινό μέσα από τη διαδικτυακή  πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης webex. Για να τον ευχαριστήσουν οι μικροί μας μαθητές  παρουσίασαν μια σύντομη δραματοποίηση με αφόρμηση ένα μικροδιήγημα  από την ανθολογία μικροδιηγημάτων «Με μια Σχεδία», εκδ. Παρατηρητής της Θράκης, το οποίο είχαν ετοιμάσει με την επιμέλεια της φιλολόγου κ. Φώτη Κατερίνας και τη σκηνογραφική συνεργασία της φιλολόγου κ. Μπαλικτσή Μαρίας, που ενθουσίασε και συγκίνησε τον συγγραφέα.  Με χαρά πληροφορηθήκαμε πως την άνοιξη θα παρουσιάσει στην πόλη μας το καινούργιο του βιβλίο  «Το Χιόνι» που κυκλοφορεί σύντομα από τις εκδόσεις Κίχλη.

Η Διευθύντρια του σχολείου κ.Ζέττα Βασιλική  απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στον κ. Χατζημωυσιάδη για την εμπειρία που πρόσφερε στους μαθητές και τις μαθήτριες μας και τον προσκάλεσε για μια δια ζώσης επικοινωνία μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: