Μαζί Σπάμε τη Σιωπή

Συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου Σερρών στη δράση του κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Σερρών “Μαζί Σπάμε τη Σιωπή”

Η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, 25η Νοεμβρίου, αποτελεί μια συμβολική κίνηση μεγάλης σημασίας, καλώντας σε επαγρύπνηση και δράση. Μηδενική αποδοχή και ανοχή της βίας κατά των γυναικών βροντοφώναξαν 26 σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών καλλιεργώντας την αλλαγή των ριζωμένων στερεοτύπων μέσω τέτοιων εκπαιδευτικών και συμβουλευτικών δράσεων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας έδωσαν τα δικά τους μηνύματα διεκδικώντας για τις γυναίκες όπως και για όλα τα πλάσματα ολόκληρο τον ουρανό μέσα από καλλιτεχνικές δημιουργίες, σκίτσα, ζωγραφική με τέμπερες και μαρκαδόρους, κολάζ που φιλοτέχνησαν με την καθοδήγηση της κ. Γιαννακούδη Μαρίας, καθηγήτριας εικαστικών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας μέσα από ποιήματα, άρθρα, δοκίμιο και παραμύθι που δημιούργησαν με τη στήριξη της φιλολόγου κ. Φώτη Κατερίνας έβαψαν με χρώματα ελπίδας το αύριο ενισχύοντας την πεποίθηση πως η σιωπή για την πολύμορφη βία που δέχονται οι γυναίκες μπορεί να σπάσει μόνο με συμμετοχή και εκπαίδευση.

Οι Εικαστικές Δημιουργίες μας

Τα Ποιήματα μας

Μέσα από το φωτογραφικό φακό μας

Και οι Έπαινοι μας

Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: