Βράβευση του 1ου Γυμνασίου στη δράση “Ξαναζωντανεύω την ιστορία του τόπου μου” του Δήμου Σερρών

Στο πλαίσιο των Ελευθερίων στην πόλη των Σερρών, διοργανώθηκε μια δράση με εκπαιδευτικό περιεχόμενο και παρουσιάστηκε στις 26  Ιουνίου  2021 στην πλατεία Ελευθερίας, μπροστά στον εθνομάρτυρα Εμμανουήλ Παπά και ξαναζωντάνεψε η ιστορία του τόπου μας, έτσι όπως την αφηγήθηκαν τα παιδιά, οι μαθητές κι οι μαθήτριες από νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια του Δήμου Σερρών. Όχημά τους στο ιστορικό ταξίδι της επανάστασης του 1821, η Τέχνη. Πρόσωπα, γεγονότα και ιστορίες παρουσιάστηκαν με σύμμαχο την τεχνολογία, τα εικαστικά, το θέατρο, τη μουσική, το θέατρο σκιών. 
Το 1ο Γυμνάσιο Σερρών βραβεύτηκε για τις δράσεις και εργασίες των μαθητών/τριών του μαζί με το 2ο ΓΕΛ και το Μουσικό Σχολείο Σερρών στην εκδήλωση που οργάνωσε το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Σερρών και η Επιτροπή  “Ελλάδα2021-Σέρρες2021”.
Πιστοί στο όραμα του σχολείου μας σε αυτή την πρωτόγνωρη σχολική χρονιά τιμήσαμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας μέσα από τις ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις που οργανώσαμε, με στόχο την ανάδειξη της τοπικής και εθνικής ιστορίας, την καλλιέργεια της ιστορικής ενσυναίσθησης των μαθητών μας και τη συμμετοχή στην επέτειο 200χρόνων της Εθνικής Παλιγγενεσίας.
Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές-μαθήτριες μας για τις δημιουργικές εργασίες τους και την ενεργή συμμετοχή τους #200χρόνιαΕλλάδα