Ο Αγιασμός στο 1ο Γυμνάσιο Σερρών για την έναρξη του σχ.έτους 2021-22

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 τελέστηκε  στις 10.00 π.μ. ο καθιερωμένος Αγιασμός στο ιστορικό 1ο Γυμνάσιο Σερρών με την τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων στον προαύλειο χώρο και με την παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων. Με την ευλογία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σερρών κ.κ. Θεολόγου και την τιμητική παρουσία του Υπουργού Μεταφορών κ Κ.Καραμανλή, του Δημάρχου Σερρών κ.Αλ.Χρυσάφη, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Σερρών κ.Π.Σπυρόπουλου, του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Σερρών κ.Γ. Καραβασίλη και της Αντιπροέδρου Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων κ. Ν. Φλωρίδη ξεκίνησε ελπιδοφόρα η νέα σχολική χρονιά με την ευχή να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά.
Η Διευθύντρια, ο Υποδιευθυντής μαζί και με όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου υποδέχτηκαν τους μαθητές και τις μαθήτριες, οι οποίοι προσήλθαν τμηματικά για την αποφυγή συνωστισμού και οδηγήθηκαν στις σχολικές αίθουσες σύμφωνα με τις οδηγίες της εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ. όπου και παρέμειναν στη διάρκεια του αγιασμού αναμένοντας τους ιερείς να περάσουν από τα τμήματα. 
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών κ.κ. Θεολόγος απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των μαθητών τόνισε τη σημασία της παιδείας και της εκπαίδευσης στη ζωή του ανθρώπου και τους προέτρεψε να αγωνιστούν να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους. Στη συνέχεια απευθυνόμενος στη Διευθύντρια του σχολείου εξήρε το σπουδαίο έργο των εκπαιδευτικών και προσέφερε για τη βιβλιοθήκη του 1ου Γυμνασίου Σερρών επετειακές εκδόσεις της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης και ένα συλλεκτικό πινάκιο με τη ηρωική μορφή του Σερραίου Εμμανουήλ Παπά. 
Στη συνέχεια η Διευθύντρια κ. Ζέττα Βασιλική απευθυνόμενη στους μαθητές και τις μαθήτριες αφού αναγέρθηκε στο επετειακό έτος 2021-22 και στις προσπάθειες ανάδειξής του, τόνισε πως “κύριο μέλημα μας είναι η ασφάλειά σας η και ηθική και κοινωνική σας ανάπτυξη σε ένα δημοκρατικό και  παιδαγωγικά ευχάριστο, σχολικό περιβάλλον. Μην ξεχνάτε ότι τα χρόνια του σχολείου είναι τα καλύτερα χρόνια μας! Με αγάπη και σεβασμό, με συνεργασία και αμείωτη προσπάθεια, με φιλοπρόοδη διάθεση και ελπίδα σας εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά. Το φως της γνώσης να θερμάνει τις καρδιές σας γιατί “Η Παιδεία είναι ο δεύτερος ήλιος για τους ανθρώπους” σύμφωνα με τον Πλάτωνα.
Μήνυμα Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης https://www.youtube.com/watch?v=YX2-U9T5w2M&t=2s
Μήνυμα της Διευθύντριας του 1ου Γυμνασίου Σερρών https://www.youtube.com/watch?v=JCvL5YrKT3U&t=96s
 
 
Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: