Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών.

Το 1ο Γυμνάσιο Σερρών γιόρτασε την 20η επέτειο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών.

 Με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2001 η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση της εκμάθησης γλωσσών και εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης να προωθήσει, να διατηρήσει και να καλλιεργήσει τη γλωσσική και πολιτιστική πολυμορφία στην Ευρώπη με στόχο την  ευρύτερη διαπολιτισμική κατανόηση.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Σερρών με όχημα τη γλώσσα ταξίδεψαν από τη μία ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη και ανακάλυψαν το συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών μέσα από διάφορες ψυχαγωγικές και παιδαγωγικές δραστηριότητες.

Καλλιτεχνικές δημιουργίες, παιχνίδια λέξεων, γνωμικά και παροιμίες στις τρεις γλώσσες που διδάσκονται στο σχολείο-αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και τις αντίστοιχες στα ελληνικά. Ενημερώθηκαν για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, καθώς και για τις ευρωπαϊκές γλώσσες και απάντησαν στη συνέχεια σε διάφορα διαδραστικά κουίζ, που ετοίμασαν οι υπεύθυνες καθηγήτριες.. Τίμησαν αυτή την ξεχωριστή γενέθλιο ημέρα ευχόμενοι «Χαρούμενα Γενέθλια» στις προαναφερθείσες γλώσσες. Στη διάρκεια των διαλειμμάτων ακούγονταν, σε όλο το σχολείο τραγούδια αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά. Τη γιορτή διοργάνωσαν οι καθηγήτριες των ξένων γλωσσών του σχολείου μας: Αβραμίδου Γεωργία, αγγλικών, Βαρναλίδου Μαρία, γερμανικών και Θεοδωρίδου Αργυρούλα, γαλλικών

Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: