Ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση με γονείς και Ψυχολόγο

Η επικοινωνία με τους εφήβους,  μοιάζει να είναι δύσκολη υπόθεση. Ειδικά την τρέχουσα  περίοδο που τα παιδιά  είναι πιεσμένα και εξαιτίας της πανδημίας, είναι πολύ σημαντικό να βρίσκουμε τον τρόπο να επικοινωνούμε αποτελεσματικά  μαζί τους. Στο πλαίσιο αυτό, οφείλουμε να αναπτύσσουμε σχέσεις συνεργασίας με το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς, οικοδομώντας μια ουσιαστική επικοινωνία μαζί τους.

Η  Διεύθυνση, ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Σερρών προωθώντας τη συνεργασία σχολείου και οικογένειας διοργάνωσε  ενημερωτική εκδήλωση ανοιχτής συζήτησης με θέμα«Η αποτελεσματική επικοινωνία των γονέων με τα παιδιά τους και με το σχολείο» 

με την ψυχολόγο και μέλος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων κ. Αραμπατζή Λιάνα.

Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 στις 6.00 μ.μ διαδικτυακά μέσω τηλεδιάσκεψης για την αποφυγή συγχρωτισμού σύμφωνα με τις οδηγίες  του ΕΟΔΥ και του Υ.ΠΑΙ.Θ. 

Οι γονείς/κηδεμόνες του σχολείου παρουσία και μελών του Συλλόγου Διδασκόντων ενημερώθηκαν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να γίνουμε αποτελεσματικοί στη σχέση μας με τους εφήβους μαθητές αλλά και με το σχολείο. Υπέβαλαν ερωτήματα και αντάλλαξαν απόψεις για τον σημαντικό γονεικό ρόλο σε πλαίσιο γόνιμου διαλόγου. Χαιρετισμό απήυθαν η Διευθύντρια του σχολείου κ. Ζέττα Βασιλική και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων κ. Τσούκα Ασημίνα