Δράσεις για τη Γαλλοφωνία και την Άνοιξη των ποιητών

Γιορτή της Γαλλοφωνίας-Η Ανοιξη των ποιητών!
Ο μήνας Μάρτης κυλάει στον αστερισμό της Γαλλοφωνίας- Francophonie και της Άνοιξης των Ποιητών, Printemps des Poètes δύο γεγονότων που έχουν ταυτότητα γαλλική.
Το μήνα Μάρτη η γαλλική γλώσσα έχει την τιμητική της.
20 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας!!!!
Μέρα γιορτής της γαλλικής γλώσσας που μαρτυράει την πολιτιστική και γλωσσική της πολυμορφία στις πέντε ηπείρους όπου αυτή μιλιέται και της οποίας οι αρχές που διέπουν τη συνεργασία μεταξύ των 88 κρατών μελών του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας, συνοψίζονται στο σύνθημα Ισότητα-Égalité, Αλληλοσυμπλήρωση-Complémentarité, Αλληλεγγύη-Solidarité
Καθόσον η Γαλλοφωνία εκφράζεται μέσα από διάφορες μορφές λόγου και τέχνης, μια άλλη διοργάνωση που τιμάει την ποίηση, έχει προέλευση γαλλική και φέρει την ονομασία « Άνοιξη των Ποιητών», έρχεται να προστεθεί σ’αυτό το πανηγύρι της γαλλικής γλώσσας.
Το σχολείο μας, το 1ο Γυμνάσιο Σερρών,
πιστό στον προσανατολισμό ενός σχολείου το οποίο στοχεύει όχι μόνο στην κατάκτηση της γνώσης συγκεκριμένων γνωστικών αντικειμένων αλλά και στην προώθηση της πνευματικής, κοινωνικής, συναισθηματικής και πολιτιστικής ανάπτυξης των μαθητών μας, συμμετέχει σε εορτασμούς που συμβάλλουν στην υλοποίηση αυτών των στόχων. ευαισθητοποιώντας τους μαθητές και τις μαθήτριες μας.
Ως εκ τούτου δέθηκε στο άρμα του αστερισμού της Γαλλοφωνίας και της Άνοιξης των Ποιητών και άφησε τους μαθητές των γαλλόφωνων τμημάτων να ξεδιπλώσουν το εικαστικό τους ταλέντο και να αναδείξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες.
Οι μαθητές μας με όχημα τη γαλλική γλώσσα και υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας γαλλικών κ. Αργυρούλας Θεοδωρίδου, αποτύπωσαν εικαστικά τη σημασία της Γαλλοφωνίας, εξέφρασαν τις αρχές και τις αξίες της, γνώρισαν τις γαλλόφωνες χώρες, γνώρισαν γάλλους ποιητές .Έπαιξαν με τις λέξεις, τους ήχους τις εικόνες που προσφέρουν τα ποιήματα, έμαθαν ρήσεις των ποιητών για την ποίηση, απήγγειλαν, και εικονοποίησαν ποίημα.
Μας εντυπωσίασαν και τα ψηφιακή βίντεο που δημιούργησαν 
Θερμά συγχαρητήρια σ’ όλους τους γαλλόφωνους μαθητές μας που με χαρά, ενδιαφέρον, συνέπεια και υπευθυνότητα έγιναν κοινωνοί αυτής της γιορτής με τις πολύμορφες δράσεις τους!
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΙΔΙΑ! ! !