Ενημερωτική εκδήλωση για την Επισιτιστική κρίση

“Παντρεύοντας” τα θέματα των εργαστηριων δεξιοτήτων ανάμεσα στις διαφορετικές τάξεις του σχολείου μας, ανάμεσα στην β τάξη για την κυκλική οικονομία και την γ τάξη για την επισιτιστική κρίση συνεχίζονται οι δράσεις και η πολύπλευρη ενημέρωση των μαθητών μας με στόχο τη στήριξη και υλοπολίηση του οράματος του 1ου Γυμνασίου Σερρών, το όραμα των μαθητών μας…ένα πράσινο σχολείο…..όπου “όλοι μαζί μπορούμε” να οικοδομήσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον με υπεύθυνους ενεργούς πολίτες.
Με μεγάλη μας τιμή υποδεχτήκαμε σημερα, μετά απο πρωτοβουλία της υπευθυνης καθηγήτριας κ. Ντάμα Μαρίας, τον κ.Δημο Νικόλαο, ο οποίος μας ενημερώσε πολύ εύστοχα και διεξοδικά για την επισιτιστική ανασφάλεια και τις αιτίες της.
Στις μέρες μας περισσότερο από ποτέ είναι σημαντικό οι μαθητές/τριες μας να είναι ευαισθητοποιημένοι εκτός από τα θέματα διατροφής και σε θέματα διαχείρισης της τροφής ειδικα στη δύσκολη περίοδο της υγειονομικής κρίσης αλλά και του πολέμου με ο,τι συνέπειες επιφέρουν αμφότερα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ Γυμνασίου παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον τον κ. Δήμου και απέδειξαν ότι πως στο σχολειο οφείλουμε όχι μόνο να μεταδίδουμε γνώσεις αλλά να προετοιμάζουμε φυτώρια ενεργών, ευαισθητοποιημένων και δημοκρατικών πολιτών.. Ολοι μαζί μπορούμε!