Επανέναρξη μαθημάτων μετά τις διακοπές του Πάσχα

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά, σας ενημερώνουμε πως τα μαθήματα μετά τις διακοπές του Πάσχα θα ξεκινήσουν την Τρίτη 3 Μαΐου 2022, λόγω της μεταφοράς της Εργατικής Πρωτομαγιάς τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2022 με την εφαρμογή νέου υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Συγκεκριμένα στα σχολεία διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός χώρων, ο σχολαστικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού κά
Δεν θα διενεργούνται τακτικοί αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για προσέλευση στη σχολική μονάδα από μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. Πλέον, οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί. δεν κάνουν δήλωση Edupass σε εβδομαδιαία τακτική βάση, παρά μόνο εφόσον προκύψει σχετική υποχρέωση, π.χ. σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα.
Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εντός σχολικού πλαισίου:
Οι εμβολιασμένοι και μη μαθητές και εκπαιδευτικοί διενεργούν 2 σελφ τεστ (ημέρες 0-1 και 4) δωρεάν (θα διατίθενται από τα σχολεία) και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.
Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εκτός σχολικού πλαισίου:
Οι εμβολιασμένοι μαθητές επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.
Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.
Το σχολείο είναι έτοιμο να υποδεχτεί και πάλι τους μαθητές και τις μαθήτριες μας για τον τελευταίο μήνα μαθημάτων της σχολικής χρονιάς. 

Δελτίο Τύπο Υπουργείου Παιδείας

 

Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: