Το 1ο Γυμνάσιο Σερρών στους 5ους Μαθητικούς Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας

Το 1ο Γυμνάσιο Σερρών συμμετείχε για 2η χρονιά με την 5μελή ομάδα των μαθητών/τριών του και τις υπευθυνες καθηγήτριες κ. Διονυσίου Ηρώ κ Τερζή Ειρήνη και τη Διευθύντρια Ζέττα Βασιλική.
Η ομάδα που διαγωνίστηκε αποτελείται από τους μαθητές: Κλεάνθη Πανταζόπουλο, Γ1, Κλιάμπα Άννα, Μπόλλα Μαρία, Δήμου Βαρβάρα Β2, Μόσχου Θωμάς Α1.
Για ακόμη μια χρονιά και παρά τις όποιες δυσκολίες καταφέραμε να είμαστε έτοιμοι ο «Φιλόλογος» σε συνεργασία με τα τέσσερα ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κ. Μακεδονίας για τους 5ους Περιφερειακούς Μαθητικούς Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας «Η γλώσσα μου… ο κόσμος μου» για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων, οι οποίοι θα διεξαχθούν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Webex.
Φέτος η χαρά μας είναι ακόμη μεγαλύτερη, γιατί μαζί με τις μαθητικές ομάδες από εξήντα οκτώ (68) σχολεία από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχουν και οι μαθητικές ομάδες τριών σχολείων της Ομογένειας με ιδιαίτερο συμβολισμό: Το Σχολείο «Πνοή Αγάπης» Αργυροκάστρου, το Ζωγράφειο Γυμνάσιο & Λύκειο και το Ελληνικό Γυμνάσιο & Λύκειο Ίμβρου.
Οι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις.  Τετάρτη 11 Μαΐου όλες οι ομάδες θα συμμετάσχουν στον προκριματικό διασχολικό αγώνα, ενώ την Κυριακή 15 Μαΐου οι ομάδες που θα πρωτεύσουν βαθμολογικά θα διαγωνιστούν στον τελικό αγώνα, προκειμένου να αναδειχθεί η νικήτρια ομάδα.