9η πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Μια μέρα που τη χαρήκαμε όλοι εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες με το σημαντικό μήνυμα της συνεργασίας και του “ευ αγωνίζεσθαι”.
Τα 1ο και το 3ο Γυμνάσιο Σερρών διοργάνωσαν από κοινού την 9η Πανελλήνια Ημέρα σχολικού Αθλητισμού “ξορκίζοντας” τα 2 προηγούμενα χρόνια του εγκλεισμού με τον καλύτερο τρόπο!!

Με πρωτοβουλία  των 2 Διευθυντριών, οι δυο Σύλλογοι Διδασκόντων, περίπου 500 μαθητές και μαθήτριες και οι άξιοι υπεύθυνοι της δράσης,οι συνάδελφοι Φυσικής Αγωγής Γερακίνα Κώττη, Αγγελίδης Σταύρος και Καλλιπόσης Στέργιος συνδιοργανώσαμε την 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στα γήπεδα του ΟΠΑΚΠΑ στην κοιλάδα Αγ.Αναργύρων, υλοποιώντας το όραμα συνεργασίας και δικτύωσης των σχολείων.

Συμμετέχουμε στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και μεταδίδουμε το κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ»

Μια ημέρα αφιερωμένη στα οφέλη της άσκησης, στα αθλητικά ιδεώδη και στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών μέσα στο σύγχρονο ελληνικό σχολείο, το σχολείο των δεξιοτήτων, των εκπαιδευτικών καινοτομιών και των παιδαγωγικών μεταρρυθμίσεων. Μέσα από το παιχνίδι και τις αθλητικές δραστηριότητες, μέσα από την συστηματική ενασχόληση με τον αθλητισμό, μέσα από τις προσωπικές επιλογές, τα ταλέντα και την προτίμηση των παιδιών στον τρόπο που θα εντάξουν την άθληση στην καθημερινότητά τους, μέσα από το σχολικό περιβάλλον, τα παιδιά μας ωφελούνται από την ευεργετική επίδραση του αθλητισμού στη ζωή τους, απομακρύνοντας τον ανταγωνισμό και τη βία από τη ζωή τους.

Ευχαριστούμε τους υπαλλήλους των γηπέδων και του ΟΠΑΚΠΑ για τη σημαντική τους βοήθεια 

Μια αληθινά ηλιόφωτη ημέρα!