83ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ»

Το 1ο Γυμνάσιο συμμετείχε στον 83ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ», που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) . Σκοπός του διαγωνισμού είναι η καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης και της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των μαθητών σε ένα καθαρά διανοητικό τομέα αλλά και η επιλογή των μαθητών που θα στελεχώσουν τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στους Διεθνείς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς.

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 12:00 – 14:00, 7 μαθητές/τριες των Β’ και Γ’ τάξεων των Γυμνασίων με επιμέλεια του Υποδιευθυντή Μαδεμτζόγλου Γιάννη, μαθηματικό, συμμετείχαν στον Μαθητικό Διαγωνισμό.

Εξαιτίας της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης όπως και τα δυο προηγούμενα χρόνια ο 83ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ» θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: (Αρ. πρωτ. Φ15/115932/Δ2/23-9-2022) εντός του σχολικού ωραρίου, τηρώντας απαρέγκλιτα τις ισχύουσες οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την προστασία από τον κορωνοϊό-COVID 19.