Η κ. Φουντοπούλου Μαρίζα στο 1ο Γυμνάσιο Σερρών

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023 το 1ο Γυμνάσιο Σερρών είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει την κ. Φουντοπούλου Μαρίζα, καθηγήτρια Μεθοδολογίας της Διδακτικής των Αρχαίων Ελληνικών στο ΕΚΠΑ και Επόπτρια του ΙΕΠ για νέα αναλυτικά προγράμματα του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας στο Γυμνάσιο.
Η κ. Φουντοπούλου μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας κ. Ζέττα Βασιλικής πραγματοποίησε ενδοσχολική επιμόρφωση των φιλολόγων του σχολείου με παρουσία και της ενδοσχολικής συντονίστριας του κλάδου ΠΕ02 κ. Αλεξανδρίδου Ευτέρπης υλοποιώντας μια δίωρη δειγματική διδασκαλία της 8ης ενότητας των Αρχαίων της Γ Γυμνασίου σύμφωνα με το νέο πνεύμα και τις  τεχνικές του νέου προγράμματος σπουδών.
Οι μαθητές και μαθήτριες ανταποκρίθηκαν με υπευθυνότητα και χάρηκαν την καινοτόμα δραστηριότητα, ενώ οι εκπαιδευτικοί είχαν τη μοναδική εμπειρία βιωματικής ενδοεπιμόρφωσης στη διδακτική του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας.
Η κ.Φουντοπούλου στη συνέχεια  ξεναγήθηκε στο ιστορικό διδακτήριο του 1ου Γυμνασίου, μίλησε με όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες και επέδωσε τους επαίνους στους μαθητές/τριες των 3 τριών πρώτων ομάδων που διακρίθηκαν στον 2ο ενδοσχολικό αγώνα γλώσσας και ορθογραφίας! Η Διευθύντρια του σχολείου ευχαριστώντας την κ. Φουντοπούλου της πρόσφερε ως ενθύμιο της παρουσίας της στο 1ο Γυμνάσιο 2 βιβλία για την ιστορία του σχολείου και για την ιστορία της πόλης των Σερρών
Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: