Το 1ο Γυμνάσιο χαρίζει Χαρταετούς στο Νοσοκομείο Σερρών

Μια σημαντική πράξη αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς  σχεδίασαν και πραγματοποίηααν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Σερρών την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023.
Συγκεκριμένα οι Χαρταετοί του  προγράμματος ΠΡΟ.ΘΕ.ΣΥ. που υλοποιεί το 1ο Γυμνάσιο Σερρών  το σχολικό έτος 2022-23, πέταξαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών για να δοθούν ως δώρο στην Παιδιατρική Κλινική!

Η Διευθύντρια του σχολείου κ. Ζέττα Βασιλική με τη φιλόλογο κ. Φώτη Κατερίνα υπεύθυνη της δράσης, και συνοδεία των εκπαιδευτικών Κάπαλη Σοφίας, Μπαλικτσή Μαρίας και Ντάμα Μαρίας μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και παρέδωσαν μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α Γυμνασίου τους χαρταετούς που κατασκεύασαν  οι ίδιοι με αγάπη και τέχνη πρωτοτυπίας με σκοπό να τους  να τους χαρίσουν στα παιδιά της Παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Σερρών, τα οποία νοσηλεύονται και δεν θα μπορέσουν να χαρούν το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας. Η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και της κοινωνικής αλληλεγγύης αποτελεί χρέος του σχολείου, όπως τόνισε η Διευθύντρια στον λόγο της.

“Οι χαρταετοί μας μεταφέρουν το μήνυμα των αξιών που προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε στους μαθητές/τριες παράλληλα με τη μετάδοση της σχολικής γνώσης.

Ο σεβασμός, η Αγάπη, η Αλληλεγγύη; η Ενσυναίσθηση, ο Εθελοντισμός, η Συνεργασία, η Αποδοχή πάνω στους πολύχρωμους, χειροποίητους χαρταετούς των μαθητών μας μεταφέρουν το μήνυμα για τα παιδιά που δεν θα μπορέσουν να βιώσουν το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας.

Μετά από 2,5 δύσκολα χρόνια που όλοι βιώσαμε μια οδυνηρή υγειονομική κρίση το Σχολείο και το Νοσοκομείο στάθηκαν στην 1η γραμμή της κοινωνίας και ανέλαβαν το μεγαλύτερο φορτίο για όλους. Τώρα που η ελπίδα χαράζει και πάλι στις ζωές μας το σχολείο ήρθε στο Νοσοκομείο για να πει Ευχαριστώ και να μεταφέρει τη χαρά που το ίδιο “κυοφορεί! Για κάθε ασθενή, για κάθε άρρωστο παιδί λοιπόν είναι χαρισμένοι οι χαρταετοί μας!!! Γιατί η χαρά βιώνεται μέσα από την προσφορά στον Άλλον. και μαζί του πολλαπλασιάζεται!”
Θερμές ευχαριστίες στον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Φαρμάκη για την εγκάρδια υποδοχή και ευγενική φιλοξενία, ο οποίος ευχαρίστησε συγκινημένος τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη σπουδαία πράξη τους, αναφέρθηκε στα μαθητικά του χρόνια στο 1ο Γυμνάσιο Αρρένων και τόνισε πως το σχολείο ομόρφυνε το Νοσοκομείο σήμερα. 
Το Βίντεο με τους χαρταετούς
#Αγαπώτοσχολείο!  #ΠΡΟ.ΘΕ.ΣΥ. (Σύστημα Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς)
Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: