Εβδομάδα Ολυμπιακής παιδείας στο 1ο Γυμνάσιο

Στην Αρχαία Ελλάδα γκρέμιζαν τα τείχη για να εισέλθουν στην πόλη οι Ολυμπιονίκες!
Στο 1ο Γυμνάσιο την Παρασκευή 12 Μάϊου ανοίξαμε διάπλατα τις πόρτες και τις καρδιές μας για να υποδεχτούμε τον Σερραίο Ολυμπιονίκη στο άθλημα της Ελευθέρας Πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 κ. ΤΑΣΚΟΥΔΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟ, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ολυμπιακής Παιδείας!!!
Οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Σερρών είχαν τη μοναδική ευκαιρία να ακούσουν τις εμπειρίες, τα βιώματα και τις συμβουλές του Ολυμπιονίκη μας, να εξασκηθούν στο πανάρχαιο άθλημα της Ελευθέρας Πάλης και να κρατήσουν συλλεκτικές Ολυμπιακές Δάδες συμμετέχοντας σε ένα μοναδικό μάθημα Ολυμπιακής Παιδείας!
Ενθουσιασμένοι τον ευχαριστήσαμε και ελπίζουμε πως οι διαχρονικές αξίες του Ολυμπισμού θα εμπνέουν τους νέους μας!
Στο πλαίσιο της 3ης Εβδομάδας Ολυμπιακής Παιδείας οργανώθηκαν στο 1ο Γυμνάσιο διάφορες δραστηριότητες με στόχο την ανάδειξη των αξιών του Ολυμπισμού, τη γνωριμία των μαθητών .με τα Ολυμπιακά Αθλήματα, και τη συμμετοχή όλων σε βιωματικές δράσεις.
Την Πέμπτη 11 Μάϊου με τη συνεργασία των φοιτητών του ΤΕΦΑΑ Σερρών οι μαθητές/τριες έμαθαν για το άθλημα του Tae-kwondo- και διδαxθηκαν τις βασικές κινήσεις, ενώ ειχαν το μοναδικό προνόμιο να επικοινωνήσουν με Ολυμπιονίκες του αθλήματος μέσω ψηφιακών εφαρμογών.
Τέλος δημιούργησαν ένα μεγάλο πανό με εικαστικές δημιουργίες!
Υπεύθυνες καθηγήτριες η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Κώττη και η καθηγήτρια εικαστικών κ. Γιαννακούδη
Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: