Παράδειγμα μίμησης από το 1ο Γυμνάσιο Σερρών

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μίμησης από το 1ο Γυμνάσιο Σερρών το οποίο μετά από την πρόταση της Διευθύντριας του Βασιλικής Ζέττα, ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάββας Ρίζος  παρέδωσε ανενεργό εξοπλισμό που διέθετε το 1ο Γυμνάσιο στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης(ΕΕΕΕΚ) Σερρών.

Πιο συγκεκριμένα παραδόθηκαν χθες, Πέμπτη 7 Ιανουαρίου με τη συνδρομή του Αντιδημάρχου Παιδείας Δημήτρη Σιαμάγκα και του Αντιδημάρχου Συντήρησης και Κίνησης Οχημάτων Γιώργου Καδή τέσσερα δοχεία αδράνειας (μπόιλερ) 1.800 λίτρων από τη Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου στον Διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Σερρών Κωνσταντίνο Λάσκαρη.

Να σημειωθεί πως οι δεξαμενές υπήρχαν για 11 χρόνια ανενεργές στο 1ο Γυμνάσιο και όδευαν προς την καταστροφή, αφού δεν χρησιμοποιούνταν. Η Διευθύντρια του σχολείου  Σύλια Ζέττα προσπαθώντας να βρει μια λύση, αξιοποίησης των μπόιλερ απευθύνθηκε σε ειδικούς κι έτσι αντί τα μπόιλερ να πάρουν τον δρόμο της καταστροφής, αξιοποιήθηκαν για το καλό του Ειδικού σχολείου, δίνοντας ταυτόχρονα και το παράδειγμα  ορθής εκμετάλλευσης των πόρων του Δημοσίου. Με τη συνεργασία αυτή στηρίζεται το ΕΕΕΕΚ Σερρών, καθώς τα μπόιλερ θα αξιοποιηθούν στο σύστημα γεωθερμίας του Εργαστηρίου εξασφαλίζοντας ζεστό νερό όλο τον χρόνο.

Πηγή Άρθρου: https://www.anexartitos.gr/paradeigma-pros-mimisi-apo-to-1o-gymnasio-serron