Το 1ο Γυμνάσιο στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία–Marathon de Lecture

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Γαλλοφωνίας 2021 το 1ο Γυμνάσιο Σερρών συμμετείχε σε διαδικτυακό Μαραθώνιο ανάγνωσης που διοργανώθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, τις συντονίστριες εκπαιδευτικού Έργου Γαλλικής γλώσσας κυρίες Αγγελική Κοφίδου και Ευφημία Μαυρομάτη και το Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής γλώσσας και Φιλολογίας, Πτυχιούχων Πανεπιστημίου A.P.L.F. – D.U.

 Οι μαθητές ανάγνωσαν μύθους του Αισώπου και του Ζαν ντε λα Φονταίν ( Jean de la Fontaine). Η επιλογή αυτών των δύο σπουδαίων μυθογράφων έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 400 χρόνων από τη γέννηση του Ζαν ντε λα Φονταίν. Στόχος του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος ήταν η ανάδειξη του έργου τόσο του Λα Φονταίν όσο και του Αισώπου ο οποίος υπήρξε ο εμπνευστής του.

    Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης αποτελεί μια εκπαιδευτική Πανελλήνια διοργάνωση  που προάγει τη φιλαναγνωσία. Ενθαρρύνει τους μαθητές να προσεγγίσουν τη γαλλική λογοτεχνία ( πεζό και ποιητικό κείμενο),το γαλλικό θέατρο, να γνωρίσουν γάλλους συγγραφείς μέσα από το γαλλικό κείμενο ή ακόμη και από τη μετάφρασή του στα ελληνικά.

    Στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης συμμετείχαν μαθητές/τριες της Β τάξης που διδάσκονται τη γαλλική γλώσσα.

Διαβάζουν τον μύθο του Λα Φονταίν «Le pâtre et le lion» στα γαλλικά και τον αντίστοιχο του Αισώπου: «Ο βοσκός και το λιοντάρι» στα ελληνικά.

     Συμμετείχαν οι παρακάτω μαθητές/τριες   (Με αλφαβητική σειρά)

Γρέβιας Ελευθέριος

Μανούκης Πολυχρόνης

Μπεντέ Παρασκευή-Ανδριάνα ( Εβίτα)

Πανταζόπουλος Κλεάνθης

Παπάζης Δημήτριος

Πετρίδης Κωνσταντίνος

Υπεύθυνη καθηγήτρια

Αργυρούλα Θεοδωρίδου, ΠΕ05 Γαλλικών

Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: