Τελετή Αποφοίτησης μαθητών/τριών 2020-21

«Καλή συνέχεια» και «Καλή επιτυχία» στους στόχους σας!!!
Με αυτά τα λόγια, ξεκίνησε ο αποχαιρετισμός του ΔΣ Γονέων και μαθητών του 1ου Γυμνασίου, προς τους τελειόφοιτους του σχολείου, που για τελευταία φορά διαβήκανε την αυλή του σχολείου ως μαθητές του.
«Οι αποχαιρετισμοί είναι πάντα δύσκολοι, μοιάζουν με τους αποχωρισμούς. Για εσάς όμως δεν είναι τίποτα άλλο από μια νέα πλέον αρχή.
Στιγμές σαν τη σημερινή μένουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μας και πολλές φορές θ’ ανατρέξετε με νοσταλγία στα γυμνασιακά χρόνια για να ζωντανέψετε μνήμες και στιγμές που ζήσατε με τους συμμαθητές και τους καθηγητές σας. Τις στιγμές μέσα στις τάξεις, το καρδιοχτύπι των διαγωνισμάτων, την ξεγνοιασιά του διαλείμματος……
Ζήσατε το «άνοιξε-κλείσε» των σχολείων, την τηλεκπαίδευση, την κρύα επικοινωνία του διαδικτύου, την μάσκα που έκρυβε τα όμορφα πρόσωπά σας και το υπέροχο χαμόγελό σας.
Πήρατε γνώση, αγάπη και ενδιαφέρον από τους καθηγητές σας. Κάνατε νέους φίλους, πέσατε και σηκωθήκατε, προβληματιστήκατε, μαλώσατε και αγαπήσατε, κλάψατε και γελάσατε. Φωνάξατε και θυμώσατε, αντιδράσατε.
Δημιουργήσατε την δική σας ιστορία, με ποίηση, μουσική, δρώμενα, εικαστικές δημιουργίες που θα αφήσουν ένα ισχυρό αποτύπωμα της παρουσίας σας στο ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ, που πάντα θα φωνάζουν «ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ»
Πέρασαν γρήγορα αυτά τα 3 χρόνια!!! Σήμερα κλείνει και ταυτόχρονα ανοίγει ένας νέος κύκλος.Σας ευχόμαστε μέσα από την καρδία μας να επιτύχετε κάθε σας όνειρο.
Να θυμάστε τα λόγια του μεγάλου ποιητή Κων/νου Καβάφη:
«Κι αν δεν μπορείς να κάνεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς μην την εξευτελίζεις μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου, μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.»
Να αγωνίζεστε, να έχετε αξιοπρέπεια, να επιλέγετε το δρόμο της αρετής και ας είναι δύσκολος. Να έχετε ανοιχτό μυαλό και αγνή ψυχή, βρείτε μέσα σας τον ήρωα»
Στους μαθητές που του χρόνου θα βρεθούμε και πάλι στο σχολείο, ευχόμαστε να γεμίσετε ενέργεια και να επιστρέψετε υγιείς και έτοιμοι για να διδαχτείτε αλλά και να μας διδάξετε, να γίνετε το παράδειγμα και οι οδηγοί των νέων μαθητών που φοβισμένοι θα σταθούν για πρώτη φορά στα προπύλαια του σχολείου και θα ψάχνουν στα μάτια σας την αποδοχή.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους γονείς που στάθηκαν στο πλευρό και τις ανάγκες του συλλόγου, προκειμένου να ανανεωθούν οι εγκαταστάσεις του σχολείου και να γίνουν περισσότερο φιλικές και ευχάριστες για όλους του μαθητές, αλλά και για την ενεργή συμμετοχή τους στις δράσεις που αποσκοπούσαν πάντοτε στο «Εμείς και Όχι στο Εγώ».
Καλό και Ανέμελο Καλοκαίρι!!!