ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΛΛΑΖΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Πιστεύοντας στη μαγική δύναμη των παραμυθιών και της συνεργασίας πραγματοποιήσαμε σήμερα 19 Μαρτίου 2024 την πρώτη από μία σειρά δράσεων σχετική με το Πολιτιστικό Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων, ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΛΛΑΖΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ- ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΓΚΡΙΜ,το οποίο υλοποιείται στο 1ο Γυμνάσιο το σχολικό έτος 2023-2024,από τις καθηγήτριες κ. Βαρναλίδου Μαρία,Γερμανικών, κ. Γιαννακούδη Μαρία ,Καλλιτεχνικών και κ. Φώτη Κατερίνα,φιλόλογο.
Ένα μουσικοπαιδαγωγικό, βιωματικό εργαστήριο με τη συνεργασία του 1ου Γυμνασίου,του Γυμνασίου Σκουτάρεως, το οποίο εκπροσώπησε η καθηγήτρια Γερμανικών, κ.Καζινάρη Άννα, με ομάδα μαθητριών του Γ1 και του Γυμνασίου Νέας Ζίχνης, το οποίο εκπροσώπησε η μουσικοπαιδαγωγός, κ. Κάργιου Κατερίνα.
Στο εργαστήριο, βασισμένο στην ομαδοσυνεργατική μάθηση , μαθητές και μαθήτριες που διδάσκονται Γερμανικά και συμμετέχουν στο πολιτιστικό πρόγραμμα, μοιράστηκαν τα παραμύθια που έγραψαν, άκουσαν για πρώτη φορά το τραγούδι του Γυμνασίου Σκουτάρεως ,μελοποιημένο από τη μουσικοπαιδαγωγό Κάργιου Κατερίνα και συνέγραψαν στίχους ,δίνοντας μια άλλη νότα,στο παραμύθι Χάνσελ και Γκρέτελ της μαθήτριας του 1ου Γυμνασίου, Δάρα Μαρίας.
Ένα μαγικό ταξίδι στην Παραμυθοχώρα ξεκίνησε…

Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: