ΔΡΑΣΗ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΒΕΝΙΕΡΗ

Στις 18 Δεκεμβρίου 2023 στο πλαίσιο της διαθεματικότητας των μαθημάτων Λογοτεχνία Α Γυμνασίου και Γερμανικά, είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε ένα υπέροχο μάθημα φιλαναγνωσίας και ταυτόχρονα ένα εξαιρετικό Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής ,για Ε Ξ Η Ν Τ Α παιδιά, με τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ. Σταυρούλα Βενιέρη.

Η κ. Σταυρούλα Βενιέρη είναι συγγραφέας,υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων σε Εκδοτική Εταιρεία και αρθρογραφεί στον ηλεκτρονικό τύπο. Το έργο της, έχει στο επίκεντρο του τα παιδιά και την προστασία των Δικαιωμάτων τους. Εστιάζει επίσης,στους τομείς της προώθησης του πολιτισμού,της ειρήνης,της παιδείας και της διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς μας.
Έργα της έχουν δημοσιευθεί σε ποιητικά λευκώματα,παιδικές ανθολογίες, συλλογικούς τόμους και διαδικτυακά περιοδικά. Έχει βραβευτεί επανειλημμένα από τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος για τα παραμύθια και τα παιδικά της διηγήματα. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε Λογοτεχνικούς και Ποιητικούς Διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το Εξωτερικό,από τους οποίους έχει λάβει βραβεία και σημαντικές διακρίσεις.

Η κ. Σταυρούλα Βενιέρη ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά στην πρόσκλησή μας να αφηγηθεί διαδικτυακά, με το μοναδικό της τρόπο, το παραμύθι της Ο μαθητής χωρίς τσάντα, εκδόσεις Κούρος, το οποίο πραγματεύεται το Δικαίωμα των Παιδιών στην Εκπαίδευση.

Στη συζήτηση που ακολούθησε οι μαθητές και οι μαθήτριες μας εξέφρασαν τις εντυπώσεις τους και τους δόθηκε η ευκαιρία να αναστοχαστούν πάνω σε ζητήματα Δικαιωμάτων των Παιδιών, με αφορμή το βιβλίο.


Ακολούθησε Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής με την καθοδήγηση και την πολύτιμη στήριξη της κ. Σταυρούλας Βενιέρη, η οποία, αρχικά, έδωσε στους μαθητές/τριες μας χρήσιμες πληροφορίες για τη δομή των παραμυθιών και τον τρόπο να κάνουν πιο ενδιαφέρουσα την πλοκή τους.
Στο τέλος τα παιδιά διάβασαν στη συγγραφέα τα δικά τους παραμύθια και μας εξέπληξαν με τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την κ. Σταυρούλα Βενιέρη για τη διαδικτυακή μας αυτή συνάντηση, για τη μαγική της αφήγηση και ταυτόχρονα για το ζήλο και την υπομονή με την οποία συντόνισε ένα Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής εξ αποστάσεως στο οποίο πήραν μέρος Ε Ξ Η Ν Τ Α μαθητές και μαθήτριες της Α και Β τάξης του 1ου Γυμνασίου Σερρών.
Υπεύθυνες δράσης η κ. Βαρναλίδου Μαρία, καθηγήτρια Γερμανικών και η κ. Φώτη Κατερίνα, φιλόλογος.

Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: