Σχολική Γιορτή για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγεννεσίας

Σχολική γιορτή Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821.
“Μετά από 3 ολόκληρα χρόνια όλοι μαζί  εκπαιδευτικοί κι μαθητές στα σχολεία τιμούμε με τον προσήκοντα σεβασμό την Επανάσταση της Εθνικής Παλιγεννεσίας  και τον αγώνα των προγόνων μας για την Ελευθερία, όπως φωτίστηκε  και πυροδοτήθηκε από τα νάματα και τις γραφίδες των δασκάλων του Γένους και του Ρήγα”, ανέφερε η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου στο εναρκτήριο μήνυμα της  προς τη σχολική κοινότητα από τα Προπύλαια του σχολείου κατά τη διάρκεια του Α΄μέρους της σχολικής γιορτής, όπου η χορωδία του σχολείου παρουσίασε τα επετειακά τραγούδια που είχε ετοιμάσει με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Παπαδοπούλου Άρτεμις. 

Στη συνέχεια όλοι μαζί εκπαιδευτικοί, μαθητές αλλά και φοιτητές του #ΤΕΦΑΑ Σερρών  με την εποπτεία της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής κ. Κώττη Γερακίνας  χορέψαν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, πιασμένοι σε κύκλους σύνθεσης, συνύπαρξης και τιμής, με οδηγό τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη “Είμαστε στο Εμείς και όχι στο Εγώ”, βιώνοντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία βιωματικής επετειακής δράσης.

Αμέσως μετά όλοι μεταφέρθηκαν στις επιλεγμένες αίθουσες κατά τμήμα και παρακολούθησαν το αφιέρωμα που επιμελήθηκε η φιλόλογος του σχολέιου κ. Αλεξανδρίδου Ευτέρπη.
Η σχολική γιορτή ολοκληρώθηκε με όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο στο στολισμένο για την περίσταση ιστορικό σχολείο μας 
Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821!
Χρόνια Πολλά Ελλάδα!!
 
Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: