Ενημέρωση Γονέων και Κηδεμόνων

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές τάξεις έχει πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των αναγκαίων συνοδευτικών μέτρων για την πρόληψη και προφύλαξη από τον κορωνοϊό, βάσει των οδηγιών και των εγκυκλίων του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Στο σχολείο μας  υιοθετήθηκαν πρακτικές ελαχιστοποίησης του συγχρωτισμού των  μαθητών/-τριών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 6 (παρ.3) περί γενικών μέτρων προστασίας της υπ΄ αριθμ.Δ1α/ΓΠ.οικ.5339/08-09-2020 (Β΄ 3780) ΚΥΑ. Σε αυτό το πλαίσιο  έχουν ανοιχθεί τρεις είσοδοι και έξοδοι στο κεντρικό κτίριο του σχολείου μας (1 ισόγεια και 2 στον 1ο όροφο),  και έχουν σημανθεί ειδικοί χώροι, χωριστά για κάθε τμήμα στον προαύλιο χώρο του σχολείου. 

Σε κάθε διάλειμμα οι σχολικές αίθουσες αερίζονται, καθαρίζονται και απολυμαίνονται με προτεραιότητα τις αίθουσες των “κυλιόμενων’ μαθημάτων (τεχνολογίας, πληροφορικής, μουσικής, εικαστικών). Μετά το πέρας των μαθημάτων γίνεται προσεκτικός καθαρισμός και απολύμανση  όλου του σχολείου. Σε κάθε σχολική αίθουσα υπάρχει ειδικό απολυμαντικό υγρό, το οποίο και χρησιμοποιούν οι μαθητές/τριες κατά την είσοδό τους, η οποία πραγματοποιείται τμηματικά.

Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων έχει ορισθεί ένας υπεύθυνος για την διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων, λοίμωξης COVID-19, με τον αναπληρωτή του και έχει ορισθεί ειδικός χώρος απομόνωσης στο σχολείο.

Σας γνωστοποιούμε πως προβλέπεται αποχή από το σχολείο όσων εκδηλώνουν πυρετό ή/και άλλα συμπτώματα συμβατά με τον κορωνοϊό COVID-19, και γι αυτό συστήνεται η θερμομέτρηση των μαθητών από τους γονείς πριν την αναχώρηση από το σπίτι και η ενημέρωση του σχολείου σε περίπτωση ύποπτων συμπτωμάτων.

Τονίζουμε πως οι μαθητές/τριες απαραίτητα θα πρέπει να έχουν μαζί τους και να φορούν προστατευτική μάσκα, οπωσδήποτε μέσα στο σχολικό κτίριο και έξω από αυτό, καθώς και όλοι όσοι προσέρχονται στον χώρο του σχολείου.

Σας ενημερώνουμε πως έχει εξοπλισθεί πλήρως το φαρμακείο του σχολείου με την ευγενική συνδρομή του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Σερρών.

Τέλος στο σχολείο λειτουργεί κυλικείο με την τήρηση και εφαρμογή όλων των αναγκαίων συνοδευτικών μέτρων για την πρόληψη και προφύλαξη από τον κορωνοϊό, βάσει των οδηγιών και των εγκυκλίων του Υ.ΠΑΙ.Θ. και του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ

Καθώς η εξέλιξη της πανδημίας είναι μία δυναμική διαδικασία, κατά την οποία κάθε βήμα αξιολογείται και επικαιροποιείται, παρακαλείσθε να μελετήσετε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για γονείς και μαθητές, τις υπουργικές αποφάσεις, και όλο το σχετικό ενημερωτικό υλικό που έχουμε αναρτήσει παρακάτω και να συμβάλλετε αποφασιστικά στην τήρησή τους.

Με τη συνεργασία και υπεύθυνη στάση όλων ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά

Η Διευθύντρια

Βασιλική Ζέττα, ΠΕ02

Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: