Πείραμα του Ερατοσθένη 2022

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 -οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Β4 με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Κατιρτζόγλου Άνθιμο και παρουσία της Διευθύντριας κ. Ζέττα Βασιλική υλοποίησαν το πείραμα του Ερατοσθένη στην αυλή του ιστορικού μας σχολείου. κατέγραψαν τις μετρήσεις τους και χάρηκαν ένα μοναδικό, βιωματικό μάθημα!

Τη Δευτέρα 21η Μαρτίου 2022, μία ημέρα μετά από την εαρινή ισημερία, τα σχολεία της χώρας αλλά και σχολεία παγκοσμίως, καλούνται να υλοποιήσουν το πείραμα του Ερατοσθένη και να υπολογίσουν την περίμετρο της Γης. Το πείραμα συνήθως εκτελείται την ημέρα της εαρινής ισημερίας δηλαδή την 20η Μαρτίου που φέτος ήταν μέρα Κυριακή.

Το 1ο Γυμνάσιο Σερρών ως το σχολείο που φιλοξενεί στο ιστορικό του κτίριο  το ΕΚΦΕ Σερρών ανταποκρίθηκε άμεσα  στην πρόσκληση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών και υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Υπευθύνου ΕΚΦΕ κ. Μανδηλιώτη Σωτήρη  πραγματοποίησε με τους μαθητές και μαθήτριες του  στον αύλειο χώρο του σχολείου  το πείραμα του Ερατοσθένη οι οποίοι εκτίμησαν με μεγάλη ακρίβεια την περίμετρο της Γης σε μια ιδιαίτερα ηλιόλουστη ημέρα.

#Εαρινή5Ισημερία22

Μαθαίνουμε βιωματικά #ΕΚΦΕΣερρών
Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: