Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eΤwinning σχολ. έτους 2023-24 Fremdsprachen erweitern Horizonte- Serres trifft Bad Ems


Συνεχίζουμε φέτος για δεύτερη χρονιά, την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning « Fremdsprachen erweitern Horizonte- Serres trifft Bad Ems- Οι ξένες γλώσσες ανοίγουν ορίζοντες – Οι Σέρρες συναντούν το Bad Ems » και είμαστε ενθουσιασμένοι.

Πρόκειται για μια συνεργασία του 1ου Γυμνασίου Σερρών με σχολείο της Γερμανίας, το Realschule Bad Ems Nassau, από την οποία κερδίσαμε πολλά: εξοικειωθήκαμε με διάφορα ψηφιακά εργαλεία, παίξαμε, τραγουδήσαμε, ηχογραφήσαμε στα Γερμανικά και τα Αγγλικά. Βιντεοσκοπήσαμε ένα θεατρικό δρώμενο τόσο στα ελληνικά όσο και στα Γερμανικά, το οποίο παρουσιάστηκε σε εσπερίδα στο Bad Ems, παρουσία πολλών προσκεκλημένων και φορέων της πόλης. Η συμμετοχή μας ψηφίστηκε ανάμεσα στα δύο καλύτερα θεατρικά δρώμενα μεταξύ πολλών συμμετοχών από διάφορες χώρες.

Φέτος, μέχρι τώρα δημιουργήσαμε έναν ψηφιακό πίνακα, που βλέπετε πιο κάτω, στον οποίο αποτυπώσαμε στα Γερμανικά ποια μέρη επισκεφτήκαμε στις καλοκαιρινές διακοπές μας, προβάλλοντας τις ομορφιές της Ελλάδας.

Δημιουργήσαμε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο με πληροφορίες για την Αρχαία Ελλάδα- μετά από αίτημα του συνεργάτη μας κ. Schmidl, καθώς φέτος υπάρχει στην ύλη των μαθημάτων του. Το βιβλίο αυτό μεταφράστηκε με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης στα Γερμανικά και είμαστε πολύ περήφανοι για το εγχειρίδιο ιστορίας που δημιούργησαν μαθητές και μαθήτριες μας.
Το ηλεκτρονικό βιβλίο στα ελληνικά :
Η Αρχαία Ελλάδα- Ένα πρότζεκτ των μαθητών του τμήματος Β1
Το ηλεκτρονικό βιβλίο στα Γερμανικά:
Das Antike Griechenland- ein Projekt der Klasse 8q

Χθες-ενόψει των Χριστουγέννων- δημιουργήσαμε χριστουγεννιάτικες κάρτες με ευχές που θα στείλουμε στα παιδιά του γερμανικού σχολείου και αναμένουμε τις δικές τους με μεγάλη προσμονή!
Το βίντεο με τις Χριστουγεννιάτικες κάρτες:
https://youtu.be/Xly9cyUQgp0

Η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος αποτελείται από τις υπεύθυνες καθηγήτριες Βαρναλίδου Μαρία (καθηγήτρια Γερμανικών), Φώτη Αικατερίνη (φιλόλογο) και μαθητές/τριες του τμήματος Β1 και ομάδα μαθητών/τριών του τμήματος Β3.

Οι δημιουργίες μας

Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: