Σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία εργαστηριακών ασκήσεων επίδειξης

Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, τέσσερα τμήματα του σχολείου του 1ου Γυμνασίου Σερρών, συγκεκριμένα όλη η Β τάξη, μαζί με τμήματα των Γυμνασίων Σιδηροκάστρου και Αλιστράτης, συνδέθηκαν διαδικτυακά κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας του μαθήματος της χημείας σε κοινή ψηφιακή αίθουσα. Συνολικά τρεις Εκπαιδευτικοί και 120 μαθητές/τριες.
Οικοδεσπότες της πρωτοποριακής εκπαιδευτικής δράσης ήταν ο υπεύθυνος του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών νομού Σερρών, κ. Μανδηλιώτης Σωτήριος, και ο κ. Ζαφειριάδης Ηλίας Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου για τις Φυσικές Επιστήμες του 4ου ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας και ο καθηγητής Χημείας του σχολείου μας κ Τολανούδης Μιχάλης.
Ακολούθησε σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία εργαστηριακών ασκήσεων επίδειξης από τον κ Μανδηλιώτη με τη συνεργασία του κ. Ζαφειριάδη και με θέμα τον διαχωρισμό μιγμάτων στα συστατικά τους με διάφορες μεθόδους.
Η πολύ ενδιαφέρουσα διδακτική προσέγγιση πρόσφερε μια σημαντική εμπειρία στα παιδιά μας στη μαθησιακή τους προσπάθεια στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Η δια ζώσης διδασκαλία βέβαια παραμένει η καλύτερη μέθοδος. Ωστόσο η αξιοποίηση της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό παρέχοντας ταυτόχρονα νέες δυνατότητες. Ενδεικτική είναι όχι μόνο η μεγάλης κλίμακας τάξη που μπορεί εύκολα να δημιουργηθεί αλλά και η αξιολόγηση της διδασκαλίας μέσω διαδραστικών ερωτήσεων άμεσα και σε πραγματικό χρόνο ακόμα και με 120 μαθητές/τριες.
Ευχαριστούμε θερμά εκ μέρους των μαθητών/τριών, τους παραπάνω εκλεκτούς συναδέλφους για τη σημαντική συνεισφορά τους στο διδακτικό έργο και στη βιωματική εκπαίδευση εν μέσω πανδημίας.
Τον κ. Μανδυλιώτη για την όλη προετοιμασία και την πρωτότυπη επίδειξη των πειραμάτων και τον κ. Ζαφειριάδη για την οργάνωση και ανατροφοδότηση της συνδιδασκαλίας.
Επισκεφθείτε το ΕΚΦΕ Σερρών στον ιστότοπό του http://ekfe.ser.sch.gr/site/index.php

Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: