Το 1ο Γυμνάσιο στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών

Στις 20-05-2022 οι μαθητές των τμημάτων Α2 και Α4 πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών. Αφού ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτηρίου και του θεσμού από τη διοικητική υπάλληλο κ. Ελένη Κουκούτση, ξεναγήθηκαν από τον ηθοποιό και χορογράφο κ. Αστέριο Πολυχρονίδη και τον φροντιστή κ. Κωνσταντίνο Μαρτίν.
Ξεκινώντας από το φουαγιέ είχαν την ευκαιρία να δουν τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, τα βεστιάρια και τα καμαρίνια του πενταώροφου οικοδομήματος. Η ξεχωριστή αυτή εμπειρία ολοκληρώθηκε με μια εποικοδομητικη συζήτηση με τον κ. Πολυχρονίδη, που πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη σκηνή, μέσω της οποίας αναδείχθηκαν οι συντελεστές, η ιστορία και η επίδραση του θεάτρου στον άνθρωπο. Ήταν ένα βιωματικό μάθημα που διεύρυνε την αντίληψη των μαθητών για το θέατρο. Κατά την ολοκλήρωσή του, το σχολείο μας προσέφερε ως δώρο ένα πρωτότυπο έργο ζωγραφικής που φιλοτέχνησε η μαθήτρια Ευαγγελία-Δέσποινα Πρίφτη.
Η δράση αυτή υλοποιήθηκε με συνοδούς τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Βασιλική Ζέττα και τις καθηγήτριες κ. Αργυρούλα Θεοδωρίδου, κ. Μαρία Μπαλικτσή, κ. Μαρία Πατσιάκα και κ. Αργυρούλα Διονυσίου, στο πλαίσιο του 7ου Άξονα αξιολόγησης, “Σχολείο και Κοινότητα”.
Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: