Σχολική Γιορτή Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

Σχολική γιορτή εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940!

Οι μαθητές και μαθήτριες παρουσίασαν στην στολισμένη αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας ένα εξαιρετικό οδοιπορικό μνήμης στα γεγονότα που στεφανώνουν τον ηρωικό αγώνα των προγόνων μας όταν όρθωσαν το ΟΧΙ τους απέναντι στην επέλαση του ναζισμού και του φασισμού. Με αναφορές στην ηρωική εποποία του 1940, στα βουνά της Πίνδου, στα οχυρά του Ρούπελ και του Ιστινμπεη και στο ολοκαύτωμα των Κερδυλλίων, αλλά και στην Αντίσταση του κάθε αδούλωτου Έλληνα τιμήσαμε τη εθνική επέτειο και κρατήσαμε την ιστορική μνήμη ζωντανή!

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες και στις υπεύθυνες καθηγήτριες κ.Τζίνη Πασχαλία,  Κώττη Γερακίνα και την υπεύθυνη της χορωδίας κ. Παπαδοπούλου Άρτεμις.

Μια σπουδαία ημέρα για τα σχολεία όλης της χώρας σήμερα, καθώς στο πλαίσιο της σχολικής γιορτής για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 παραδίδεται η σημαία του κάθε σχολείου στον/στην σημαιοφόρο και τους/τις παραστάτες, οι οποίοι αρίστευσαν με την επίδοσή τους στη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.

Στο 1ο Γυμνάσιο μπροστά από τα ιστορικά εξωτερικά Προπύλαια του σχολείου η Διευθύντρια κ. Ζέττα Βασιλική μετά την πανηγυρική ομιλία της προς τους μαθητές και τις μαθήτριες παρέδωσε με συγκίνηση τη σημαία στις δυο σημαιοφόρους και στους παραστάτες μας, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από όλους.

Στη συνέχεια, επιδόθηκαν τα αριστεία και βραβεία στους μαθητές και τις μαθήτριες που πρώτευσαν καθώς και ο ειδικός έπαινος ήθους στη μαθήτρια Πρίφτη Ευαγγελία, σύμφωνα με την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Είμαστε περήφανοι για τους μαθητές και τις μαθήτριες μας.

“Αἰέν ἀριστεύειν”