Το 1ο Γυμνάσιο στην Πινακοθήκη Ξενάκη

Μια εξαιρετική εκπαιδευτική ημέρα βίωσαν την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022,  οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ Γυμνασίου, όταν μετά την 4η Δ.Ω αναχώρησαν από το 1ο Γυμνάσιο για ένα “ανοιχτό” μάθημα, ιστορίας και εικαστικών στα Ζιτζιρλί τζαμί και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης “Πινακοθήκη Κ. Ξενάκης”
Με τη συνοδεία της Διευθύντριας και των υπεύθυνων καθηγητών οι μαθητές και οι μαθήτριες κατά τμήματα επισκέφθηκαν τα δυο μοναδικά τοπόσημα της πόλης μας και είχαν τη μοναδική ευκαιρία να αποκομίσουν νέες εμπειρίες με βιωματικό τρόπο.
Πιο συγκεκριμένα περιηγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, άκουσαν με προσοχή την εξαιρετική ξενάγηση από τους υπεύθυνους του μουσείου, εντυπωσιάστηκαν από τις τεχνικές και τον “κώδικα” (προσωπικό-μυστικό αλφάβητο) του Κ. Ξενάκη.
Το εικαστικό έργο του Κ. Ξενάκη, μετά την ξενάγηση, τους προσέφερε τροφή για σκέψη, καθώς και έμπνευση για τις εργασίες που θα ακολουθήσουν στο μάθημα των εικαστικών.
Ευχαριστούμε θερμά τον εικαστικό Βασίλη Βαφειάδη και τη Μελίνα Γρηγοριάδου για την εμπνευσμένη μύηση των μαθητών/τριών μας στον κόσμο του Κωνσταντίνου Ξενάκη!