Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα

Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 το 1ο Γυμνάσιο Σερρών επισκέφθηκε τη Βουλή των Ελλήνων στο πλαίσιο της 3ήμερης Εκπαιδευτικής Εκδρομής στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ Γυμνασίου συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια του Σχολείου κ. Ζέττα Βασιλική και τις εκπαιδευτικούς Βαρναλίδου Μαρία, Παπαδοπούλου Άρτεμις και Τερζή Ειρήνη, ξεναγήθηκαν στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, ενημερώθηκαν από το υπεύθυνο προσωπικό για τη λειτουργία των θεσμικών οργάνων, περιηγήθηκαν στους χώρους του ιστορικού κτιρίου και είχαν τη μοναδική εμπειρία να ξεναγηθούν στο γραφείο του Πρωθυπουργού, βιώνοντας ένα ανεπανάληπτο μάθημα κοινωνικής και πολιτικής ιστορίας!
Ευχαριστούμε θερμά τον Βουλευτή Σερρών και πρώην μαθητή του Ιστορικού Σχολείου μας κ.Θεόφιλο Λεονταρίδη για την πρόσκλησή του και τη δυνατότητα που προσέφερε στους μικρούς μαθητές και μαθήτριες να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.
Ο υπεύθυνος του πολιτικού του γραφείου, κ.Μηλιώνης, μας υποδέχθηκε και συνομίλησε με τους μαθητές και τις μαθήτριες, λόγω έκτακτης απουσίας του κ.Λεονταρίδη.
Οι μαθητές γεμάτοι ενθουσιασμό, με εξαιρετικές εντυπώσεις και μοναδικές εμπειρίες εξέφρασαν απορίες, ανέπτυξαν ζωντανό διάλογο και εντυπωσιάσαν με τη θτική συμπεριφορά τους!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β Γυμνασίου στη διάρκεια της εκπαιδευτικής εκδρομής επισκέφθηκαν τον Ιερό Βράχο, τον Παρθενώνα, ακολουθώντας την πομπή των Παναθηναίων, το Ερέχθειο, και το Αρχαίο Θέατρο του Διονύσου! Στη συνέχεια είχαν τη μοναδική εμπειρία να ξεναγηθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης, να περπατήσουν στα στενά της Πλάκας και του ιστορικού περιπάτου. Επισκέφθηκαν το Μουσείο Μπενάκη, όπου συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του Μουσείου, περπάτησαν στον Εθνικό κήπο, επισκέφθηκαν το ϊδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος και τους χώρους της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η επίσκεψή που πραγματοποίησαν στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, οι οποίοι είναι πλέον επισκέψιμοι για τους πολίτες, εντυπωσιάζοντας τους μικρούς μαθητές με την αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς των Ευζώνων. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στις Θερμοπύλες και στο μοναδικό διαδραστικό Μουσείο των Θερμοπύλων. Γεμάτοι με εμπειρίες που αποκόμισαν από τα σημαντικές βιωματικές, εκπαιδευτικές επισκέψεις επέστρεψαν χαρούμενοι και εντυπωσιασμένοι

Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: