Ενημερωτική εκδήλωση για Γονείς-Κηδεμόνες

ΣΧΟΛΕΙΟ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Μια ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με δυνατότητα ζωντανού διαλόγου και υποβολή ερωτήσεων από γονείς πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2023 και ώρα 6.30 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας από τη Διεύθυνση,τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Σερρών.
Θέμα της “Η συμβολή των γονέων στην ανάπτυξη υγιών σχέσεων στο σχολικό περιβάλλον .
Καταπολεμώντας την παραβατικότητα και τον σχολικό εκφοβισμό.”
Ομιλήτριες ήταν από την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Σερρών
η κ. Ευθυμία Γκούμλα – Επιμελήτρια Ανηλίκων
η κ. Ελένη Χατζηβασιλείου -Επιμελήτρια Ανηλίκων
η κ. Βασιλική Πέτσα -Επιμελήτρια Κοινωνικής Αρωγής
η κ. Μαρία Λαμδά,Ψυχολόγος Msc Παιδοψυχολόγος και Ψυχολόγος του σχολείου μας.
Οι επιμελήτριες τόνισαν πως ο ρόλος τους είναι υποστηρικτικός και συμβουλευτικός ,τόσο προς τους ανηλίκους όσο και προς τους γονείς ,ώστε μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας οι ανήλικοι να ενδυναμωθούν ,να κινητοποιηθούν και να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους τους.
Σε σχέση με το σχολείο οι παρεμβάσεις – δράσεις πρωτογενούς πρόληψης στοχεύουν στον μαθητικό πληθυσμό με τη μορφή εκπαιδευτικών προγραμμάτων πρόληψης – παραβατικότητας.
Η ψυχολόγος του σχολείου μας κ. Μαρία Λαμδά, αφού πρώτα τόνισε το ρόλο των γονέων σε θέματα πρόληψης εκφοβισμού στο σχολικό περιβάλλον παρουσίασε τη δουλειά που έχει πραγματοποιήσει με ομάδες παιδιών στο σχολείο.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του άξονα Εσωτερικής Αξιολόγησης του σχολείου μας “Σχέσεις Σχολείου – Οικογένειας”.
Ευελπιστούμε πως ήταν μια πολύτιμη δράση για όλους και ευχαριστούμε τις ομιλήτριες και τους γονείς για την ενεργή συμμετοχή
Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: