Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας

Ο ΠΔΒ αφορά μαθητές της Γ Γυμνασίου που φοιτούν σε δημόσια ή ιδιωτικά Γυμνάσια. Ο διαγωνισμός ΠΔΒ Γυμνασίου δεν συνδέεται με την πρόκριση στη διεθνή διοργάνωση της Ολυμπιάδας Βιολογίας (ΙΒΟ).

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΒΔ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί διαδικτυακά σε κάθε Γυμνάσιο όπου θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον από μαθητές/τριες, οι οποίοι πρέπει να το δηλώσουν στη Δ/νση του σχολείου μαζί με την Υπεύθυνη Δήλωση του κηδεμόνα τους. Εφόσον υπάρχουν ενδιαφερόμενοι μαθητές/τριες, ο/η Διευθυντής/τρια ορίζει τριμελή Επιτροπή αποτελούμενη από τον ίδιο και δύο εκπαιδευτικούς από τους οποίους ο ένας πρέπει απαραίτητα να διδάσκει Βιολογία και ο δεύτερος κατά προτίμηση Πληροφορική.

Η Επιτροπή θα πρέπει φροντίσει για:
– την αποστολή των ονομάτων των συμμετεχόντων στην Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων στην ηλεκτρονική διεύθυνση pdbpev@gmail.com
– την έγκαιρη εγγραφή των μαθητών/τριών στην πλατφόρμα του διαγωνισμού και την απαραίτητη προετοιμασία τους σύμφωνα με τις οδηγίες που θα τους δοθούν.
– την απρόσκοπτη πρόσβαση στο διαδίκτυο (διάθεση της αίθουσας Πληροφορικής, χρησιμοποίηση laptops του σχολείου ή των μαθητών κ.α.) όλων των συμμετεχόντων την προκαθορισμένη ημέρα και ώρα του διαγωνισμού
– την απαραίτητη επιτήρηση των διαγωνιζομένων.

Επίσης ο/η Διευθυντής/τρια φροντίζει για την απαραίτητη αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος, ώστε να μην διαταραχτεί η ομαλή λειτουργία του σχολείου.

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ – ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Εξεταστέα ύλη θα είναι η διδακτέα ύλη σχ. έτους 2023-24, για την Γ΄ Γυμνασίου, συμπεριλαμβανομένων των εικόνων και λεζαντών. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την εβδομάδα μεταξύ 13 και 17 Μαΐου 2024 στις σχολικές μονάδες, σε ημέρα και ώρα που θα οριστεί σε συνεννόηση με το ΥΠΑΠΘ και θα διαρκέσει 2 ώρες.
Οι δηλώσεις συμμετοχής από κάθε σχολείο πρέπει να υποβληθούν από 1/4/24, μέχρι και 19/4/24. Θα αποσταλούν έγκαιρα όλες οι απαραίτητες υπενθυμίσεις , διευκρινήσεις και οδηγίες.

ΒΡΑΒΕΙΑ – ΕΠΑΙΝΟΙ
Στους/στις μαθητές/τριες με τις τρεις καλύτερες βαθμολογίες θα δοθεί Βραβείο ενώ στους μαθητές/τριες με τις τέταρτη καλύτερη βαθμολογία θα δοθεί Έπαινος. Παρακαλούμε να ενημερωθούν τα σχολεία της αρμοδιότητάς σας.

Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: