Προωθώντας τη θετική συμπεριφορά και τη δημιουργικότητα στο σχολείο

Διαβάστε εδώ το άρθρο της τοπικής εφημερίδας “Σερραϊκό Θάρρος”  για το έργο της σχολικής μας μονάδας.

“Πολλές και ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις εξωστρέφειας ανέπτυξε το 1ο Γυμνάσιο Σερρών το σχολικό έτος 2022-23 συμμετέχοντας σε πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχευση οι μαθητές να γίνουν ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες, βελτιώνοντας παράλληλα τη συμπεριφορά τους.

Η εξωστρέφεια του σχολείου συνδέεται με το όραμα που έθεσε η Διευθύντρια κ. Ζέττα Βασιλική σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου από το Σεπτέμβριο του 2020, παρά την υγειονομική κρίση και τις αντίξοες συνθήκες που αυτή υπέβαλε στη ζωή μας.

Το όραμα αυτό στόχευε  στη δημιουργία ενός σχολείου όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν ενεργό συμμετοχή και θα βρίσκονται στο κέντρο των διαδικασιών. Ένα σχολείο με καινοτόμες δράσεις, σύγχρονους  τρόπους διδασκαλίας και πνεύμα αλλαγής που στόχο θα έχει όχι μόνο την απόκτηση γνώσεων αλλά πρωτίστως την απόκτηση δεξιοτήτων ως εφόδιο για την αντιμετώπιση και επίλυση των καθημερινών προβλημάτων της ζωής.  Ένα σχολείο στο οποίο εκπαιδευτικός και μαθητής θα βρίσκονται σε συνεχή αλληλεπίδραση με στόχο την αναβάθμιση του κλίματος, τη βελτίωση των σχέσεων, ώστε να διαμορφώσουμε ενεργούς και υπεύθυνους πολίτες με ενδιαφέρον για το περιβάλλον, τον τόπο, την ιστορία και τον πολιτισμό τους…”

Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: