Πρόγραμμα etwinning- Θεατρικό Δρώμενο

Στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning που υλοποιούμε φέτος στο σχολείο μας με το σχολείo Realschule plus Bad Ems Nassau στη Γερμανία μεταφράσαμε, διδάξαμε, παίξαμε και βιντεοσκοπήσαμε ένα θεατρικό δρώμενο στα γερμανικά και στα ελληνικά, που μοιράστηκε μαζί μας ο καθηγητής γερμανικών, κ. David Schmidl.
Το θεατρικό δρώμενο συνέγραψε με τους μαθητές του αξιοποιώντας πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης και είναι αφιερωμένο στην πόλη τους , το Bad Ems- γνωστή λουτρόπολη της Γερμανίας .Το 2021 η πόλη χαρακτηρίστηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.Το θεατρικό δρώμενο θα παρουσιαστεί στις 4 Μαΐου 2023 στο Bad Ems σε εσπερίδα που ο κ. Schmidl έχει ετοιμάσει για να επιδείξει τις διάφορες συνεργασίες του -μεταξύ άλλων με σχολεία της Βραζιλίας,της Μπογκοτά, της Ιταλίας, της Τουρκίας,της Κολομβίας, της Μάλτας,της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας – στο κοινό και στο δήμαρχο της πόλης,τιμώντας ταυτόχρονα και τον τόπο του.
Την επιμέλεια της μετάφρασης είχε η καθηγήτρια Γερμανικών Βαρναλίδου Μαρία Το δρώμενο διδάχτηκε στο μάθημα αξιοποιώντας τη βιωματική μάθηση και με τη συνδρομή της φιλολόγου Φώτη Κατερίνας παίχτηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες του τμήματος Α1,που διδάσκονται γερμανικά.
Τις πρόβες, τη σκηνοθεσία και τη βιντεοσκόπηση πραγματοποίησαν οι υπεύθυνες καθηγήτριες Μαρία Βαρναλίδου ΠΕ 07 και Φώτη Αικατερίνη ΠΕ 02 και το βίντεο θα παρουσιαστεί στην εσπερίδα στο Bad Ems στις 4 Μαΐου 2023.
Παρακολουθήστε το βίντεο με τους μαθητές μας
Θερμά Συγχαρητήρια σε όλους!
Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: