Πρώτη θέση του 1ου Γυμνασίου στους 6ους Μαθητικούς Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι 6οι Μαθητικοί Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας που διοργάνωσε διαδικτυακά ο «Φιλόλογος» σε συνεργασία με τους Συμβούλους Εκπαίδευσης Φιλολόγων της Κ. Μακεδονίας.
Στην προκριματική φάση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Απριλίου πήραν μέρος μαθητικές ομάδες που εκπροσώπησαν 61 Γυμνάσια (59 από την Κ. Μακεδονία και 2 ομογενειακά, το εννιάχρονο σχολείο Αργυροκάστρου «Πνοή Ζωής» και το σχολείο «Πρωταγωνιστές» των Τιράνων). Ξεχώρισαν και προκρίθηκαν για τον τελικό αγώνα οι ομάδες τριών σχολείων: του 1ου Γυμνασίου Σερρών, του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης και του Γυμνασίου Αιγινίου.
Ο τελικός Αγώνας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 7 Απριλίου, είχε τον χαρακτήρα μιας Γιορτής της Γλώσσας. Όσο οι τρεις ομάδες προετοιμάζονταν για την παρουσίαση της προσχεδιασμένης προφορικής ομιλίας τους, όλοι οι υπόλοιποι (μαθητές και εκπαιδευτικοί) έλαβαν μέρος σε δρώμενο που περιλάμβανε ομιλία του εξαιρετικού κ. Ασημάκη Φλιάτουρα, διανθισμένη με πολλά κουίζ σχετικά με τις γλωσσικές διαλέκτους και τα γλωσσικά ιδιώματα.
Στο καθαρά διαγωνιστικό κομμάτι, την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα του 1ου Γυμνασίου Σερρών, ενώ στη δεύτερη θέση ισοβάθμησαν οι ομάδες του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης και του Γυμνασίου Αιγινίου.
Πραγματικοί όμως νικητές ήταν όλοι οι 400 περίπου μαθητές και μαθήτριες όλων των σχολείων που πήραν μέρος στους Αγώνες υπό την καθοδήγηση των εμπνευσμένων φιλολόγων τους δείχνοντας πως ξέρουν να αγωνίζονται τον «καλόν αγώνα» της γλώσσας.
Μπράβο σας, παιδιά! Και του χρόνου με υγεία!
Τη Μ. Δευτέρα πρωί στο σχολείο πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Διευθύντριας του σχολείου με την ομάδα των μαθητών/τριών του 1ου Γυμνασίου που διακρίθηκαν και κατέκτησαν την 1η θέση στους 6ους Περιφερειακούς Διασχολικούς Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας ανάμεσα σε 61 σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μαζί με τις υπεύθυνες φιλολόγους Πατσιάκα Μάρω και Τερζή Ειρήνη!
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!!
Μας κάνετε περήφανους!
Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: