Εκπαιδευτική εσπερίδα Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες των μαθητών /τριών μας, του 1ου Γυμνασίου Σερρών, είχαν την χαρά να παρακολουθήσουν την εκπαιδευτική εσπερίδα με θεμα: “Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες”, με εισηγητή τον κ. Τοπτσή Γεώργιο, διασωστη του Ο. Φ. Κ. Α. Θερμαϊκού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των καθηγητριών του άξονα 5 “Σχολείο – Οικογένεια” και του άξονα 7 “Σχολείο – Κοινωνία”, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Ο κ. Τοπτσης και η ομάδα εθελοντών διασωστων, που τον πλαισίωνε, παρουσίασαν με άμεσο και μεταδοτικό τρόπο διαφορετικά επεισόδια υγείας και τις Πρώτες Βοήθειες προς αυτά. Λυποθυμιες, εμφράγματα, επιληψίες, αιμορραγικα τραύματα ήταν κάποια από τα περιστατικά που παρουσιάστηκαν τα οποια μπορούν να συμβούν καθημερινά και στα οποία, οι Πρώτες Βοήθειες τις περισσότερες φορές, ειναι σωτήριες.

Θα θέλαμε να ευχαριστούμε από καρδιάς τον κ. Τοπτση και την ομάδα του Ο. Φ. Κ. Α. Θ Σερρών για την εξαιρετική παρουσία τους στο σχολείο μας και να υπενθυμισουμε την υπόσχεση που δωσαμε για μια δεύτερη συνάντηση/εκπαιδευση και πιστοποίηση ενδιαφερόμενων σε Πρώτες Βοήθειες και ΚΑΡ.Π.Α

Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: