Γιορτή Τριών Ιεραρχών

Η Γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι μια μεγάλη Ημέρα για την Παιδεία και όσους τη διακονούν. Οι Τρεις Ιεράρχες προστάτες της Παιδείας και των Γραμμάτων εδραίωσαν την ελληνορθόδοξη Παιδεία και την έθεσαν ως βάση του οικουμενικού πολιτισμού. 
Στο 1ο Γυμνάσιο σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ και την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2002 τιμήθηκε η γιορτή των Γραμμάτων και οι μαθητές και οι μαθήτριες κατά τμήματα παρακολούθησαν ένα αφιέρωμα στο σπουδαίο έργο των Τριών Ιεραρχών το οποίο επιμελήθηκε η Θεολόγος του σχολείου κ. Μαλιώση Γεωργία.
Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022 ο επίσημος εορτασμός και το καθιερωμένο μνημόσυνο των εκπαιδευτικών και μαθητών πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό ναό των Αγίων Θεοδώρων (παλιά Μητρόπολη Σερρών) χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Θεολόγου και παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Σιαμάγκα Δ, του Δ/ντή ΔΔΕ κ.Ρίζου Στ., της Προισταμένης Εκπ/κών Θεμάτων κ. Σαγγίρη Δ.,του Προέδρου της ΔΟΕ Σερρών κ.Στεφάνου Π., της Δ/ντριας του 1ου Γυμνασίου, του Δ/ντή του 10ου Δημ.σχολείου, της Υπο/δ/ντριας του 3ου Γυμνασίου.
Στο 1ο Γυμνάσιο Σερρών ανατέθηκε η εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου. Η φιλόλογος του σχολείου κ.Τζιντζή Θεοδώρα καθήλωσε το ακροατήριο αναδεικνύοντας το σπουδαίο παράδειγμα των Τριών Φωστήρων της πίστης και της παιδείας μας.
Ο σημαιοφόρος του σχολείου Καμπούρογλου Αλέξανδρος και η Διευθύντρια κ. Ζέττα Βασιλική εκπροσώπησαν το σχολείο με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Χρόνια Πολλά σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές-μαθήτριες, σπουδαστές και φοιτητές.
Scroll to Top
Αρέσει σε %d bloggers: