Αποφοίτηση τελειόφοιτων 2021-22

Μετά από 2 δύσκολα χρόνια, χωρίς εκδηλώσεις και κοινωνικές επαφές, πραγματοποιήθηκε στις 16/6/22, η τελετή αποφοίτησης  των μαθητών και των μαθητριών της Γ Γυμνασίου.
Μια αποφοίτηση συγκινητική, τόσο για τα παιδιά και τους καθηγητές, όσο και για τους γονείς που παραβρέθηκαν στην αυλή του σχολείου, να δουν τα παιδιά τους για τελευταία φορά ως μαθητές να αποχαιρετούν τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους , να συγκινούνται, αλλά και να διασκεδάζουν στο αγαπημένο τους σχολείο, το 1ο Γυμνάσιο.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε ομιλίες των μαθητών και απολογισμό των όσων έπραξαν, χορευτικό τάγκο, απόδοση αναμνηστικών, γλέντι με τον dj Davidis , κέρασμα με πίτσα και αναψυκτικά για όλους, το οποίο επιμελήθηκε το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 
Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων /κηδεμόνων του σχολείου μας κ. Φλωρίδου Νίκη,  η οποία ολοκλήρωσε τη θητεία με ιδιαίτερη  τιμή και  χαρά εκφώνησε τον αποχαιρετιστήριο λόγο και στη συνέχεια επέδωσε με την πρόεδρο κ Τσούκα Ασημίνα τα αναμνηστικά ακι τα δώρα στους τελειόφοιτους μαθητές και μαθήτριες.
“Αγαπητή κ. Διευθύντρια, αγαπητοί καθηγητές και γονείς και αγαπημένοι ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΙ της Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ!!!!!
Από το βήμα αυτό και μετά από 9 χρόνια που βρίσκομαι ως γονέας σε αυτό το σχολείο, θα ήθελα πριν σας αποχαιρετίσουμε, να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στην Δντρια κ. @Σύλια Ζέττα , γιατί τα 2 τελευταία χρόνια, είδα να υλοποιούνται, να παίρνουν σάρκα και οστά κάποια όνειρα που είχα, ώστε αυτό το ιστορικό σχολείο, να γίνει ένα στολίδι. Εύχομαι και ελπίζω, όλα τα υπόλοιπα που κατά καιρούς έχουμε συζητήσει να γίνουν πραγματικότητα και σας διαβεβαιώνω, ότι θα παραμείνω κοντά σε κάθε ανάγκη που θα προκύψει και θα βοηθώ με όποιον τρόπο μπορώ.
Ο δεύτερος λόγος που θα ήθελα να την ευχαριστήσω, είναι καθαρά προσωπικός και οφείλω δημόσια να το καταθέσω, γιατί χωρίς προηγούμενη γνωριμία μας, στάθηκε δίπλα στα παιδιά μου, όταν εγώ λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, εξαιτίας των άσχημων εξελίξεων με την γείτονα χώρα αδυνατούσα να είμαι κοντά τους. Ήταν λοιπόν τα μάτια μου και τα αυτιά μου. Ήταν ο άνθρωπος που τα συμβούλευε και στεκόταν δίπλα τους, χωρίς καμία υποχρέωση να το πράξει πέραν του ρόλου της ως εκπαιδευτικού. Ευχαριστώ θερμά και τους υπόλοιπους καθηγητές, που γνώριζαν την δύσκολη κατάσταση και στάθηκαν κοντά μας.
Ήρθε όμως η ώρα να αποχαιρετίσουμε ο ένας τον άλλο, η ώρα που το ταξίδι στον κόσμο της γνώσης του Γυμνασίου ΤΕΛΕΙΩΣΕ!!!! 3 Χρόνια πέρασαν σαν μια ανάσα, μία δύσκολη ανάσα, που θα μείνει χαραγμένη στην καρδιά σας, για μια ολόκληρη ζωή. Περάσανε 2 χρόνια χωρίς να γεμίσετε τις τάξεις και την αυλή με τις φωνές σας, με μάσκες που έκρυβαν τα φωτεινά σας χαμόγελα, αλλά και με αξιομνημόνευτες στιγμές, γιατί οι καθηγητές και η Δντρια, ακόμη και μέσα από τις δυσκολίες, προσπάθησαν να κάνουν ο, τι καλύτερο μπορούσαν και στο μέτρο που επιτρεπόταν, λόγω των συνθηκών της πανδημίας.
Μοιραστήκατε αγωνίες, ελπίδες, όνειρα, στόχους, εμπειρίες και ελπίζω αυτή τη χρονιά τουλάχιστον, να αναπτύξατε ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς που θα τους κρατήσετε μια ζωή και οι αναμνήσεις θα σας συντροφεύουν για πάντα.
Το ταξίδι σας δεν τελειώνει εδώ. Πηγαίνοντας στο λύκειο θα γνωρίσετε ένα νέο περιβάλλον στο οποίο όλοι πρέπει να κοιτάξετε μπροστά, έχοντας εφόδια όσα σας πρόσφερε το γυμνάσιο. Εκεί να φροντίσετε να ανοίξετε τους ορίζοντές σας και να αναπτύξετε περισσότερο τις δεξιότητες και τα ταλέντα σας. Αρπάξτε την ευκαιρία να πλουτίσετε τις γνώσεις σας, να αποκτήσετε εφόδια για το μέλλον, να δημιουργήσετε νέες φιλίες, να Θωρακιστείτε μη ηθικές αξίες και να χτίσετε μία ολοκληρωμένη και χρήσιμη για την κοινωνία προσωπικότητα.
Μπήκατε στο γυμνάσιο παιδάκια και φεύγετε έφηβοι!!! Μας έχετε γεμίσει ευτυχία και υπερηφάνεια γιατί ακόμη και μέσα στις τόσες δυσκολίες των τελευταίων χρόνων, καταφέρετε να υλοποιήσετε με συνοδοιπόρους την Δντρια και τους καθηγητές, διαθεματικές εργασίες, να ζωγραφίσετε το ομορφότερο δέντρο με καρπούς γεμάτο αξίες, να στολίσετε τους τοίχους με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες σας, να έχετε ενημερωτικές συναντήσεις, την παρέλαση με τις νέες σας στολές, τον πρωτότυπο τρόπο που επιλέξατε να πείτε ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό και την βία και τόσα άλλα.
Παιδιά μας, σας αφήνουμε με μια ευχή για καλή πρόοδο, κάθε επιτυχία στα όνειρά σας και με μία συμβουλή. ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ. Να θυμάστε τα λόγια του Καβάφη
“Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς, μην την εξευτελίζεις”
Στο καλό λοιπόν και καλοκαίρι!!!!!!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς που στάθηκαν και βοήθησαν το έργο του Συλλόγου,
Την εταιρεία ΝΕΚΤΑΡ για την διάθεση των αναψυκτικών και το εστιατόριο ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ για την προσφορά τους στις πίτσες!”
Στη συνέχεια τους μαθητές αποχαιρέτησε η Διευθύντρια του σχολείου κ Ζέττα Βασιλική 

“Αγαπημένοι μας μαθητές και μαθήτριες το ταξίδι της υποχρεωτικής σας εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε μετά από τρία χρόνια στη διάρκεια των οποίων αναγκαστήκαμε συχνά να απομακρυνθούμε από τον φυσικό χώρο του σχολείου, λόγω πρωτόγνωρων συνθηκών που επέβαλε η υγειονομική κρίση. Τα χρόνια της φοίτησης σας στο Γυμνάσιο αποτελούν τα χρόνια της διαμόρφωσης της εφηβικής σας ταυτότητας και της σταδιακής αυτονόμησής σας. Στο σχολείο προσπαθήσαμε να σας προσφέρουμε εκείνες τις συνθήκες και προϋποθέσεις, ώστε να αναδείξετε τη δημιουργικότητα σας, να καλλιεργήσετε την υπευθυνότητα σας και να αναπτύξετε την προσωπικότητα ενός ενεργού πολίτη μέσα σε ένα ελκυστικό περιβάλλον μάθησης και ανακάλυψης της γνώσης.

Αποχαιρετώντας με συγκίνηση τον καθένα ξεχωριστά σας εύχομαι να κρατήσετε στη ζωή σας ψηλά τη σημαία της αρετής, της υπευθυνότητας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Να δίνετε τον «Αγώνα τον καλόν» σε δρόμους προόδου και κοινωνικής προσφοράς. Να οικοδομήσετε τη ζωή σας στα θεμέλια των αξιών που προσπαθήσαμε να σας μεταλαμπαδεύσουμε.
Είστε πλέον οι απόφοιτοι του ιστορικού 1 ου Γυμνασίου Σερρών και σας προτρέπω να κρατήσετε για πάντα στην καρδιά σας το σχολείο και τον στίχο του εθνικού μας ποιητή Δ. Σολωμού που στεφανώνει τα προπύλαιά του:
«Κλείστε μέσα στην ψυχή σας την Ελλάδα και θα αισθανθείτε κάθε μεγαλείο»